عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | ارائه به سازمان ها ، شرکت ها، بانک ها ، دانشگاه ها و شرکت در مناقصه و ... |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای جهانی طراحی بیزینس پلن (طرح پیشنهادی کسب و کار) |
تعداد صفحات: 12 | سال تهیه : 1403 |
فرمت تهیه : ورد (قابل ویرایش) و پی دی اف (pdf) | کیفیت نگارش : طلایی |
1. کسانی که تمایل به پیاده سازی سرویس اکتیودایرکتوری (Active Directory) در سازمان دارند 2. کسانی که ارائه دهنده سرویس های اکتیو شبکه هستند و طرح منسجمی از فرآیند کاری خود ندارند 3. کسانی که به دنبال متقاعدسازی مشتریان و کارفرمایان جهت سفارش این سرویس هستند 4. کسانی که به دنبال بهترین طرح برای آشناسازی مشتری با این سرویس هستند 5. کسانی که تمایل دارند تا چشم اندازی کلی از فرآیندهای پیاده سازی این سرویس در سازمان داشته باشند ولی اطلاعات فنی و دقیقی در مورد آن ندارند
1. عنوان 2. نویسندگان طرح و همکاران پروژه (به همراه رزومه مختصر) 3. درباره این پروپوزال 4. شرح نیاز، بیان مساله، خلاصه اجرایی و اهداف پروژه 5. ارائه راهکارها و استراتژی ها برای حل مساله 6. هزینه های پروژه 7. زمان بندی پروژه 8. رزومه تیم 9. شرایط و ضوابط همکاری 10. درباره ما 11. تماس با ما
اکتیودایرکتوری (AD)، یک پایگاه داده و مجموعه ای از سرویس ها می باشد که دسترسی کاربران به منابع شبکه (که برای انجام کار خود به آن نیازمند هستند) را امکانپذیر می کند. پایگاه داده (یا دایرکتوری) شامل اطلاعات مهمی در رابطه با محیط است. به طور مثال، اطلاعاتی را در خصوص اینکه، چه کاربران و رایانه هایی موجود هستند و اینکه چه کاربرانی مجاز به انجام چه اموری هستند را در اختیار قرار می دهد. علاوه بر این، پایگاه داده ممکن است 100 حساب کاربری را با جزئیاتی نظیر عنوان شغلی، شماره تلفن و رمز عبور هر فرد لیست کرده و همچنین مجوزهای آنها را نیز طبقه بندی کرده و حفظ کند.
سرویس ها، بیشتر فعالیت هایی که در محیط IT (فناوری اطلاعات) صورت می گیرد را کنترل کرده و نظارت می کنند. به ویژه اینکه، آنها اغلب از طریق بررسی شناسه کاربری و رمز عبوری که وارد می شود، اطمینان حاصل می کنند که هر فرد همان کسی است که ادعا میکند (احراز هویت)، و دسترسی کاربران را فقط به دادههایی که برای استفاده از آنها مجاز هستند (مجوز)، امکانپذیر می سازد.
در پروپوزال های کاری فراپلن، تمامی اصول طراحی (از جمله زیبایی فونت، رسم جداول، تصاویر مرتبط و …) رعایت شده است. همچنین از متنی جذاب و گیرا و مطالب طبقه بندی شده در این نمونه ها استفاده شده است. این پروپوزال در 12 صفحه آماده شده و در ادامه نیز تصویر یکی از صفحات آن قرار داده شده است:
اکتیو دایرکتوری (AD)، سرویس دایرکتوری اختصاصی مایکروسافت می باشد که بر روی ویندوز سرور اجرا می شود و امکان مدیریت مجوزها و دسترسی به منابع شبکه را برای مدیران فراهم می کند. این ابزار، داده ها را به عنوان اشیا ذخیره سازی می کند. یک شیء، یک عنصر واحد (کاربر، گروه، برنامه) یا دستگاه (چاپگر) است. اشیا غالبا به عنوان منابع (چاپگرها یا رایانه ها) یا مدیران امنیتی (کاربران یا گروه ها) توصیف می شوند. این ابزار، اشیاء دایرکتوری را بر طبق نام و مشخصه طبقه بندی می کند. به طور مثال، ممکن است نام یک کاربر متشکل از رشته نام، به همراه اطلاعات مربوط به کاربر، نظیر رمزهای عبور و کلیدهای پوسته امن باشد.
سرویس اصلی در این ابزار، Domain Services (AD DS) (سرویسهای دامنه اکتیو دایرکتوری) است که اطلاعات دایرکتوری را ذخیره سازی کرده و همچنین تعامل کاربر با دامنه را مدیریت می کند. AD DS دسترسی را زمانی تایید میکند که یک کاربر به یک دستگاه وارد شده یا سعی میکند از طریق شبکه به یک سرور متصل شود.AD DS ، دسترسی کاربران به هر منبع و همچنین سیاست ها و رویه های گروه را کنترل می کند. به طور مثال، یک مدیر معمولا نسبت به کاربر نهایی دارای سطح متفاوتی از دسترسی به داده ها است. سایر محصولات سیستم عامل ویندوز (OS) و مایکروسافت نظیر Exchange Server و SharePoint Server، برای امکان دسترسی به منابع، به AD DS وابسته هستند. سروری که میزبانی AD DS را بر عهده دارد، کنترل کننده دامنه نامیده می شود.
اکتیو دایرکتوری (AD)، یک سرویس دایرکتوری است که توسط مایکروسافت برای شبکه های Windows domain (دامنه ویندوز) طراحی شده است. همچنین به عنوان مجموعه ای از فرآیندها و سرویس ها در بیشتر سیستم عامل های ویندوز سرور در نظر گرفته شده است. در ابتدا، کاربرد این ابزار صرفا جهت مدیریت متمرکز دامنه بوده است. با این وجود، نهایتا در زمینه طیف گسترده ای از خدمات مربوط به هویت مبتنی بر دایرکتوری نیز مورد استفاده قرار گرفت.
سروری که نقش Active Directory Domain Service (AD DS)/ (سرویسهای دامنه اکتیو دایرکتوری) را اجرا می کند، کنترل کننده دامنه نام دارد. این برنامه، تمامی کاربران و رایانههای موجود در یک شبکه از نوع دامنه ویندوز را تأیید کرده و مجوز دسترسی را صادر می کند، سیاست ها و رویه های امنیتی را برای تمامی رایانهها تخصیص داده و اعمال میکند و همچنین نصب یا بهروزرسانی نرمافزار را نیز یر عهده دارد. به طور مثال، زمانیکه یک کاربر به رایانه ای که بخشی از دامنه ویندوز است وارد می شود، این ابزار، نام کاربری و رمز عبور ارسال شده را مورد بررسی قرار داده و مشخص می کند که آیا کاربر، یک کاربر عادی است یا اینکه مدیر سیستم است. همچنین، مدیریت و ذخیره سازی اطلاعات را امکانپذیر کرده، مکانیزم های احراز هویت و مجوز را ارائه نموده و چارچوبی را برای استقرار سایر سرویس های مرتبط نظیر سرویس های مربوط به صدور گواهینامه، سرویس های فدراسیون اکتیو دایرکتوری، ابزارهایی کم حجم برای دستیابی به سرویسها، و سرویس هایی جهت حفاظت از حقوق معنوی اطلاعات و دارایی ها را ارائه می دهد.
اکتیو دایرکتوری شامل سرویس های متعددی است. سرویس اصلی، Domain Services (سرویس های دامنه) می باشد، اما این ابزار، سرویس هایی نظیر Lightweight Directory Services (AD LDS)/ (ابزارهایی کم حجم برای دستیابی به سرویسهای دایرکتوری)، Certificate Services یا AD CS / (سرویس های مربوط به صدور گواهینامه)، Federation Services (AD FS) / (سرویس های فدراسیون اکتیو دایرکتوری)، Lightweight Directory Access Protocol (LDAP)/ ( ابزارهایی کم حجم برای دستیابی به سرویسهای دایرکتوری)، و Rights Management Services (AD RMS)/ (سرویس هایی جهت حفاظت از حقوق معنوی اطلاعات و دارایی ها) را ارائه می دهد. لازم به ذکر است که هر یک از سرویس ها به گسترش قابلیت های مدیریت دایرکتوری محصول منجر می شود.
این ابزار علاوه بر افزایش امنیت سازمان ها، فعالیتها و فرآیندهای کاری مدیران و کاربران نهایی را نیز تسهیل می کند. همچنین، مدیران از طریق این ابزار، از مدیریت متمرکز کاربر و حقوق و همچنین کنترل متمرکز بر پیکربندی رایانه و کاربر از طریق ویژگی AD Group Policy (سیاست گروه اکتیو دایرکتوری) بهره مند می شوند. علاوه بر این، کاربران میتوانند یک مرتبه احراز هویت شده و سپس در دامنهای که برای آن مجاز هستند، بهطور یکپارچه به منابع موجود دسترسی پیدا کنند (یک بار ورود). همچنین، فایلها در یک مخزن مرکزی ذخیره سازی میشوند، به طوریکه امکان اشتراک گذاری آن با سایر کاربران برای همکاری آسانتر نیز میسر می شود، همچنین فایل های مربوطه توسط تیمهای IT (فناوری اطلاعات) به صورت دقیق بکاپ/ پشتیبانگیری می شود تا از تداوم کسب و کار اطمینان حاصل گردد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.