عنوان فارسی : |
دانلود بیزینس پلن احداث مرکز پرورش مرغ گوشتی |
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 40 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 40 | سال تهیه : 1401 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
مرغ گوشتی، با هدف تولید گوشت، پرورش داده می شود. با وجود آنکه نژادهایی با رشد کندتر تقریباً در 14 هفتگی برای کشتار مناسب هستند، بیشتر مرغ های گوشتی تجاری معمولا بین چهار تا هفت هفتگی به وزن لازم برای کشتار میرسند. مرغ های گوشتی معمولی دارای پرهای سفید و پوست مایل به زرد هستند.
به دلیل مزایای این نوع مرغ و از آنجائیکه پرورش دهندگان تمایل به رشد سریع آنها دارند، مسائل و بیماری هایی از قبیل شرایط نگهداری، ناهنجاری ها، اختلالات اسکلتی، ضایعات پوستی و چشمی و بیماری های قلبی نیز ممکن است در این نوع از مرغ ها بروز کند. از اینرو، برای جلوگیری از بروز بیماری ها، وضعیت تهویه، محل پرورش، حجم مواد غذایی و تجهیزات داخلی بایستی به طور مرتب برای حفظ سلامتی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. گله های مرغ مادر تا زمان بلوغ رشد میکنند، اما نگرانیهایی نیز در رابطه با وضعیت تغذیه و نوک چینی کردن نیز وجود دارد. مرغ های گوشتی معمولاً به صورت گله های مختلط در لانه های بزرگ و تحت شرایط فشرده، پرورش داده می شوند.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
الف) اطلاعات ظرفیت و میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | ضریب میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | 19 | درصد |
ب) اطلاعات مالی و اقتصادی طرح | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 104,227 | میلیون ریال |
2 | میزان سرمایه ثابت | 102,240 | میلیون ریال |
3 | میزان سرمایه در گردش | 1,987 | میلیون ریال |
4 | نرخ برگشت سرمایه | 29 | درصد |
5 | مدت زمان برگشت سرمایه | 3.4 | سال |
6 | سود خالص | 30,211 | میلیون ریال |
7 | سود ناخالص | 56,754 | میلیون ریال |
8 | هزینه خرید قطعات و مواد اولیه | 30,310 | میلیون ریال |
9 | هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 15,109 | میلیون ریال |
10 | ارزش افزوده خالص طرح | 49,554 | میلیون ریال |
11 | ارزش افزوده ناخالص طرح | 54,787 | میلیون ریال |
12 | هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 1,610 | میلیون ریال |
13 | هزینه های استهلاک طرح | 4,025 | میلیون ريال |
14 | سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه و سالن ها | 65,800 | میلیون ریال |
15 | سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 9,324 | میلیون ریال |
16 | هزینه های متغیر طرح | 37,504 | میلیون ریال |
17 | سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی | 3,000 | میلیون ریال |
18 | ارزش فروش محصولات | 87,063 | میلیون ریال |
19 | هزینه های ثابت طرح | 9,430 | میلیون ریال |
20 | تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح | 15 | نفر |
21 | هزینه های قبل از بهره برداری طرح | 1,208 | میلیون ریال |
22 | هزینه های حاملهای انرژی(سوخت ، آب شرب ، برق و…) | 358 | میلیون ریال |
23 | میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح | 4,618 | میلیون ریال |
24 | نسبت افزوده ناخالص به ارزش خدمات ارائه شده | 63 | درصد |
25 | نسبت افزوده خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 57 | درصد |
26 | نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل | 48 | درصد |
27 | سرانه سرمایه ثابت | 6,816 | میلیون ریال |
28 | سرانه سرمایه گذاری کل | 6,948 | میلیون ریال |
29 | نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 35 | درصد |
30 | سرانه ارزش خدمات ارائه شده | 5,804 | میلیون ریال |
31 | نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 12 | درصد |
32 | مقدار NPV | 23,281 | میلیون ریال |
33 | مقدار NPV/I | 14 | درصد |
34 | میزان IRR در حالت عادی | 31 | درصد |
35 | میزان IRR در حالت بدبینانه | 25 | درصد |
در این محصول، یک طرح توجیهی آماده مربوط به راه اندازی مرغداری گوشتی ارائه شده که مطمئنا مطالعه آن قبل از راه اندازی این کسب و کار، می تواند بسیار راهگشا باشد.
مرغ های گوشتی، نوعی از طیور هستند که با هدف تولید گوشت، پرورش می یابند و غالبا به صورت تجاری و در تعداد زیاد پرورش داده می شوند.
لازم به ذکر است که پرورش آنها، فرآیند بسیار فشرده و منسجمی محسوب می شود و اطمینان از اینکه پرندگان تحت مراقبت مناسب قرار می گیرند، برای تولید گوشت سالم، بسیار حائز اهمیت است. همچنین، پرورش آنها در صورت داشتن اطلاعات صحیح می تواند تجربه ای سرگرم کننده و سودمند تلقی شود.
پرورش مرغ گوشتی برای تولید گوشت، چه در مقیاس بزرگ و چه در مقیاس کوچک انجام شود، فرآیندی جالب، سودآور و تجربه ای بسیار ارزشمند محسوب می شود. اصطلاح تولید، به معنای پرورش نژادهای طیور یا پرندگانی است که گوشت زیادی را تولید کرده و دارای بازده خوبی هستند. لازم به ذکر است که با برخورداری از یک مدیریت خوب، پرورش آنها در بلندمدت، تجارت سودآوری را رقم خواهد زد.
مرغ گوشتی، گونه خاصی از طیور است زیرا از لحاظ علمی در مدت زمان بسیار کوتاه، به طور مثال 6 تا 9 هفته زمانی که دارای وزنی در حدود 2.5 کیلوگرم است، گوشت بیشتری را در مقایسه با سایر طیور تولید می کند.
قفس، یکی از مولفه های ضروری برای نگهداری و پرورش مرغ های گوشتی محسوب می شود. لازم به ذکر است که هر طرح یا ساختاری را که برای کسب و کار خود طراحی و انتخاب می کنید، بر نتیجه کلی کسب و کارتان نیز تأثیر گذار می باشد. از اینرو، بایستی از تمام قوانین و فرآیندهای توصیه شده توسط متخصصان جهت ساخت قفس/ مرغداری برای پرورش مرغ های گوشتی، اطمینان حاصل نمایید. در زیر، دستورالعمل هایی برای پرورش آنها ارائه شده است.
همچنین، با انجام اقدامات بهداشتی مطلوب، کنترل جوندگان و مگس ها در تمامی مراحل پرورش طیور، بایستی از چالش ها جلوگیری شود.
در وهله اول بایستی از نصب تجهیزات مناسب در قفس/ مرغداری اطمینان حاصل شود. همچنین، برخورداری از عملکرد صحیح و مدیریت روان و آسان، امری ضروری است. شایان ذکر است که در مزرعه پرورش طیور بایستی از بهترین و کارآمدترین تجهیزات برای تولید استفاده شود تا به نحو مطلوب، نیازهای مشتریان برآورده شود.
در زیر تعدادی از تجهیزات مزرعه پرورش مرغ گوشتی که بایستی در نظر گرفته شود، ارائه شده است:
برای پرورش مرغ های گوشتی، شرایط دمایی محیط، بسیار حائر اهمیت است و بایستی توجه کافی به آن معطوف شود. عدم تامین دمای مناسب ممکن است باعث بروز مشکلات متعددی برای مرغ های گوشتی شود. دو روز قبل از انتقال جوجه ها به محل، دمای محل بایستی دقیقا بررسی شود. بستر مرغ بایستی دارای عمقی در حدود 5 تا 6 اینچ باشد. در صورت امکان می توان مقداری نی را در بستر مرغ وارد نمود. همچنین، محل نگهداری بایستی هر دو هفته یکبار پاکسازی شود و در صورت خیس بودن می توانن از آهک استفاده نمود زیرا باعث جذب گاز آمونیاک می شود.
همچنین، درجه حرارت محل نگهداری پرندگان بایستی 30 تا 32 درجه سانتیگراد باشد. در زمستان یا در دورههای بسیار سرد، گرما بایستی برای مدت طولانیتری برقرار باشد تا از سالم بودن کف، اطمینان حاصل شود. زمانیکه محیط پرورش جوجه ها سرد باشد، جوجه ها تغذیه نکرده و ممکن است گرسنه بمانند. در صورت رعایت شرایط مناسب، به سرعت رشد می کنند. همچنین رعایت شرایط مناسب باعث کاهش بیشتر هزینه های کلی درمان و سایر مسائلی است که ممکن است ایجاد شود.
خوراک، مهمترین عامل در پرورش مرغ گوشتی محسوب می شود. زمانیکه تغذیه مناسب و باکیفیت فراهم باشد، نتایج بسیار خوبی حاصل می گردد. در صورت وجود تغذیه مناسب، این مرغ ها، خوراک را مصرف کرده و آنرا به گوشت تبدیل می کنند. همچنین، برای اینکه مرغدار در کار خود موفق باشد، بایستی خوراک مناسبی را در اختیار آنها قرار دهد. مرغ ها برای رشد خوب، نیازمند نسبت بالایی از پروتئین در خوراک خود هستند. ویتامینهایی نظیر A، B2 و B12 نیز برای رشد آنها، مورد نیاز است. برای آنکه آنها در معرض بیماری ها قرار نگیرند، محل نگهداری آنها باستی ضدعفونی شود.
این نوع مرغ ها در تمام طول شبانه روز، نیازمند خوراک و آب هستند. از اینرو بایستی مطمئن شوید که این دو مورد در تمام ساعات شبانه روز در محل نگهداری قرار دارد. قفس مناسب نیز باید در محل پرورش، تعبیه گردد. در فصل زمستان، مرغدار بایستی آب گرم را در اختیار مرغ های گوشتی قرار دهد. در زمان غذادهی، رعایت چندین نکته ضروری است:
مرغ های گوشتی برای عدم ابتلا به هر گونه بیماری نیازمند شرایط مطلوبی هستند. اما غالبا، دستیابی به این امر، چندان ساده نیست. واکسیناسیون، روشی مطمئن برای پیشگیری از بیماری های متداولی است که ممکن است پیش روی آنها قرار داشته باشد. بنابراین، واکسیناسیون آنها در بلندمدت، از ابتلای آنها به انواع بیماری ها پیشگیری می کند. همچنین، فرآیند واکسیناسیون بایستی به درستی انجام شود تا این اطمینان حاصل شود که تمامی آنها، واکسن لازم را دریافت کرده و در برابر بیماری ها، مصون باقی می مانند.
زمانیکه آنها در حال واکسیناسیون هستند، طی دو ساعت پس از رقیق شدن واکسن، بایستی مایعات مصرف کنند. واکسیناسیون آب، بهترین کار است زیرا تنها کاری که بایستی انجام شود این است که تمام مرغ ها را ملزم به نوشیدن آب واکسینه نمایید. هر چه سن آنها بیشتر باشد، حجم واکسن نیز بایستی به مراتب بیشتر گردد.
بازاریابی مرغ های گوشتی نباید باعث بروز چالشی برای مرغدار شود، زیرا در سراسر جهان، بازاری آماده وجود دارد. تا زمانیکه وزن گوشت، مناسب و درست باشد، در ازای آن سود خوبی را کسب خواهید کرد. همچنین بایستی تمام تلاش خود را برای پرورش بهتر، به کار گیرید. با فراهم کردن مکان مناسب، خوراک کافی، تجهیزات لازم و مدیریت مناسب مرغداری، می توانید اطمینان حاصل کنید که سود زیادی را از این تجارت کسب خواهید کرد.
برای دستیابی به نتایج عالی و تجارت سودآور در زمینه پرورش طیور گوشتی، رعایت نکات زیر ضروری است.
پس از بررسی نکات کلیدی که بایستی در زمان پرورش به آنها توجه نمود، اکنون می توانید با آگاهی کامل از اقداماتی که بایستی انجام دهید و اقدامات احتیاطی که بایستی در هر مرحله در پیش بگیرید، تا زمانی که جوجه ها آماده پردازش شوند، برای سرمایه گذاری در این تجارت اقدام کنید. در سالهای اخیر، پرورش مرغ گوشتی در ایران، رواج فزاینده ای یافته است، زیرا یافته ها حاکی از آن است که پرورش صحیح آن می تواند به تولید گوشت مرغوب و مغذی منجر گردد و در نتیجه سهم بیشتری از بازار را در اختیار مرغدار قرار دهد. همچنین، مرغ هایی که به صورت سنتی پرورش مییابند، نسبت به انواع موجود در فروشگاه ها، بسیار سنگینتر هستند. اما با توجه به هزینه های صرف شده، پرورش آنها به صورت سنتی، بسیار پر هزینه تر از پرورش آنها در مقیاس وسیع و به صورت صنعتی است.
بهترین راه برای پرورش، تولید آنها در مقیاس گسترده است. پرورش در مقیاس گسترده، به کاهش هزینه تجهیزات، خوراک، واکسیناسیون و مدیریت منجر می شود. مجددا یادآوری می شود که آنها بایستی در محیطی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی نگهداری شوند.
پرورش و تولید این نوع مرغ میتواند با چالش هایی همراه باشد، اما با اتخاذ فرآیند ها، تجهیزات و مدیریت صحیح در مدت زمان کوتاه، می توان به سودآوری و بازدهی بالایی دست یافت.
در همین راستا، مطالعه امکان سنجی و بررسی طرح توجیهی مربوط به پرورش مرغ گوشتی، قبل از شروع کار و سرمایه گذاری وسیع می تواند مانع از زیان های مالی در آینده گردد.
سرفصل های طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی شامل: محاسبه سرمايه ثابت مورد نياز طرح – سرمايه مورد نياز جهت اجاره سوله – سرمايه مورد نياز جهت محوطه سازي – سرمايه مورد نياز جهت ساخت و سازهای واحد صنعتی – سرمايه مورد نياز جهت تامين ؛ نصب و راه اندازی تاسیسات – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل حمل و نقل کارگاهی و شهري – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل اداري ، آزمایشگاه و پشتيباني – سرمايه مورد نياز جهت تامين , نصب و راه اندازي تجهيزات مورد نياز – سرمایه مورد نیاز خرید انشعابات مورد نیاز – هزينه هاي قبل از بهره برداري – جمع بندي تعیین میزان سرمایه ثابت مورد نیاز اجرای طرح محاسبه هزینه های عملیاتی سالانه مورد نياز طرح – هزینه های حقوق و مزاياي سالانه کارکنان – هزینه های سالانه حامل های انرژی و ارتباطات – هزینه های سالانه استهلاک – هزینه های سالانه نگهداری و تعمیرات – هزینه های سالانه اداری و پشتیبانی – جمع بندي تعیین میزان هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمایه در گردش مورد نياز طرح – هزینه های خرید سالانه مواد اولیه مورد نیاز – جمع بندي تعیین میزان سرمایه در گردش مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمايه کل مورد نياز طرح – ارزش محصولات توليد شده متوسط ارزش سود خالص درطول يک سال کاري – محاسبه سود ناخالص – محاسبه سود قبل از پرداخت مالیات – محاسبه سود خالص متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص مدت زمان برگشت سرمايه تعیین نقطه سربسری- محاسبه متوسط هزینه های ثابت سالانه – محاسبه متوسط هزینه های متغیر سالانه – محاسبه نقطه سربسری ارائه خدمات ارائه شده تجزيه و تحليل شاخص های (نسبت های) مالی طرح محاسبه شاخص های تصمیم گیری و تحلیل اقتصادی – محاسبه ارزش فعلی خالص طرح Net Present Value ) NPV) – محاسبه ارزش فعلی درآمدهای طرح – محاسبه ارزش فعلی هزینه های طرح – نحوه محاسبه مقدار NPV – محاسبه نرخ بازگشت سرمایه NPV Ratio) NPV/I) – محاسبه نرخ بازده داخلی Internal Rate of Return ) IRR) – تحلیل حساسیت
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.