سفارش طرح توجیهی

طرح توجیهی تولید و بسته بندی شکلات

عنوان فارسی :

دانلود بیزینس پلن احداث تولید و بسته بندی شکلات

مناسب برای: کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند.
نحوه دریافت فایل: بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود.
اصول نگارش : براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها
محتوای محصول: گزارش طرح توجیهی در 13 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است.
تعداد صفحات: 13 سال تهیه : 1402
کیفیت نگارش: طلایی قابلیت ویرایش و چاپ: دارد
طرح توجیهی تولید و بسته بندی شکلات
قیمت دانلود :
235,000 تومان
سفارش طرح توجیهی
شرح موضوع

طرح توجیهی تولید و بسته بندی شکلات مجموعه فراپلن توسط بهترین متخصصین و کارشناسان تهیه و تدوین شده است که با طبقه بندی اطلاعات و ارائه توضیحات لازم از صفر تا صد تولید و بسته بندی شکلات از قبیل سرمایه اولیه موردنیاز برای راه اندازی یک کارگاه یا کارخانه شکلات سازی، بررسی سرمایه در گردش و درآمدها و بهره های مالی، شرایط تاسیس و صدور مجوزها، لیست تجهیزات و ابزارآلات موردنیاز و همچنین ارائه نتایج بررسی های صادرات و واردات این پروژه و… و هر آنچه که موردنیاز شما است را برای کسب آگاهی های لازمه در اختیارتان می گذارد.

آیا قصد راه اندازی یک کارخانه یا کارگاه تولید و بسته بندی شکلات را دارید ولی نمی دانید از کجا شروع کنید؟! با موانع و چالش های این طرح و همچنین میزان سود و زیان های پروژه، آگاهی های لازمه را ندارید؟! توصیه می کنیم برای دستیابی به چشم اندازی بلند و دقیق با به روزترین اطلاعات مربوط به خط تولید شکلات سازی، مطالعه ادامه مطالب را از دست ندهید.

در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:

موضوع طرح تولید و بسته بندی شکلات
ظرفیت طرح 1500 تن در سال
محل اجرای طرح کلیه مناطق کشور
سرمایه گذاری طرح 84.563.500.000 تومان
سهم آورده متقاضی 14.563.500.000 تومان
سهم تسهیلات 70.000.000.000 تومان
دوره بازگشت سرمایه 0.6 سال
میزان اشتغال زایی 20 نفر
سرمایه ثابت 64.854.500.000 تومان
سرمایه در گردش 21.709.000.000 تومان

بسته بندی شکلات

شکلات و انواع آن

یکی از خوشمزه ترین تنقلات و محبوب ترین اسنک ها دربین مردم دنیا، شکلات است که از دانه های درخت گرمسیری کاکائو تولید می شود. در واقع طی مراحل تولید با انجام برخی فراوری های لازمه بر روی دانه های درخت کاکائو و افزودن موادی همچون شکر و اسانس های برخی میوه جات، محصولی با عنوان شکلات را فراوری می کنند. برخلاف باور عموم که لفظ کاکائو و شکلات را به جای هم به کار می گیرند، باید گفت بین این دو ماده تفاوت های زیادی از لحاظ طعم و مزه وجود دارد و شاید برایتان جالب باشد که کاکائو در اصل ماده ای تلخ مزه است و به طور مستقیم در شیرینی جات استفاده نمی شود!

همانطور که پیش تر عرض شد، طعم های خاص و شیرین شکلات نیز مدیون افزودنی هایی مثل شکر و اسانس های میوه جات و مغز موادی مثل فندق، پسته و گردو و… است! فی الواقع می توان عنوان کرد شکلاتی که در تصور ماست و ما از آن شناخت داریم ماده ای فراوری شده از دانه کاکائو یا چربی آن به همراه برخی افزونه هاست که براساس سلیقه مصرف کنندگان با مقدار و غلظت متفاوت در بخش های خاصی از خط تولید، به محصول نهایی اضافه می شوند. تنوع طعم و رنگ و عطر هر شکلات نیز ریشه در تفاوت مقدار و غلظت همین افزونه هاست و با تغییر نوع و حجم این مواد، می توان طیف وسیعی از تنوع شکلاتی را تولید کرد.

در یک دسته بندی کلی می توان شکلات ها را در 4 ردیف، طبقه بندی نمود:

  • شکلات های شیری: در این نوع شکلات ها که حدود یک چهارم کل محصول را کاکائو تشکیل می دهد، شیر از مواد پایه و اساسی خط تولید است که افزودن آن طعم خاصی به شکلات می دهد.
  • شکلات های تیره: این نوع از تولیدات که به شکلات های ساده نیز معروف اند، فاقد شیر هستند و مهم ترین طیف تفاوت مزه ای آنها متاثر از حجم کاربردی کاکائوست که از 30 درصد تا بالای 95 درصد می تواند متغیر باشد. شکلات های تلخی که در فروشگاه ها دنبال آن هستیم، از همین نوع با غلظت زیاد کاکائوست!
  • شکلات های کم شیرین: شکلات هایی هستند که در تولید آنها از شکر کمی استفاده می شود. این نوع تولیدات علاوه بر اینکه در تهیه غذاها کاربرد ویژه ای دارند، بهترین نوع شکلات برای افراد دیابتی به لحاظ کمبود مواد قندی نیز محسوب می شوند!
  • شکلات های سفید: شکلاتی هایی هستند که به طور مستقیم تنها از چربی دانه های کاکائو، تولید شده اند و معمولا فاقد افزودنی های خاصی هستند.

کارخانه تولید شکلات و مراحل تولید

یک کارخانه تولید شکلات بسته به تنوع و ظرفیت اسمی محصولات می تواند از یک فضای کوچک با عنوان کارگاه در محیطی با متراژ 500 متر مربع تا کارخانه و شرکتی بزرگ در وسعت 10000 مترمربع متغیر باشد. راه اندازی یک کارخانه تولید شکلات نیازمند رعایت اصولی خاص و دریافت مجوزهای لازمه است که در ادامه عناوین به توضیح کامل آنها خواهیم پرداخت ولی شاید برایتان جالب باشد که در کشورهای اروپایی که بیش ترین مصرف کنندگان شکلات در دنیا به حساب می آیند شرکت های بزرگ و قدرتمندی همچون Mars Inc، Hershey، Barry Callebaut AG  و… دایر هستند که دائما بر سر نوآوری شکلات و تولید طعم و مزه ها و قالب های لوکس و عرضه محصولات نوظهور و جدید به بازار به طور تنگاتنگی باهم در رقابت اند!

مراحل خط تولید شکلات، بسته به نوع آن می تواند اندکی متفاوت باشد ولی در حالت کلی کارخانجات و شرکت های شکلات سازی برای تولید و بسته بندی شکلات، مراحل زیر را طی می کنند که عنوان کلی آنها بدین شرح است:

  • تصفیه (شستشو و تمیز کردن دانه های کاکائو)
  • مخلوط کردن مواد اولیه
  • ریفاینینگ و کنچرینگ
  • تمپرینگ

روش تولید بدین شرح است که ابتدا دانه های کاکائو خریداری شده از مزارع و کشاورزان برای پوست گیری وارد کارخانه می شوند و پس از اتمام عملیات پاکسازی دانه ها از غلاف ها، مرحله تخمیر و خشکاندن آغاز می شود. این مرحله از آن جهت که باعث خوش طعم شدن و تغییر رنگ دانه ها می شود از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بادقت فراوانی انجام می شود. مغز دانه های کاکائو در حالت رسیده ارغوانی متمایل به زرد است که با فرآیند تخمیر به قهوه ای تغییر می کند.

سپس بخش برشته کردن دانه ها با استفاده از حرارت و گرما آغاز می شود؛ این مرحله پیش نیاز آسیاب های اولیه است. اینک دانه های کاکائو تمیز شده از پوسته ها و غلاف ها که به طور کامل برشته شده اند، برای خرد شدن و تبدیل به دانه های ریز وارد مخازن آسیابی میشوند که نتیجه این مرحله تبدیل دانه ها به پودر کاکائو است.

بعد ار آن، پودر کاکائو را از مخازن آسیابی به مخزن های جدایی سرریز کرده و به کمک حرارت تبدیل به مایع شکلات می کنند. مایعی از شکلات داغ در مخازن بسیار بزرگ که آماده افزودن شکر، شیر و اسانس ها و سایر مواد معطر است. بسته به نوع محصول تولیدی و بررسی های سلیقه مصرف کنندگان، این مرحله با شرایط خاص، و هرماده با مقدار و غلظتی متفاوت به مخزن حاوی مایع شکلات داغ اضافه می شود.

اینک نوبت به مخلوط کردن محتویات مخازن و همگن سازی مواد افزودنی به شکلات است. این مرحله با دستگاه ها و تجهیزاتی پیشرفته با فشار هوا انجام می گیرد. درواقع مایع شکلات را برای پیشگیری از رسوب مواد افزودنی و تشکیل ذرات جامد تحت فشار نگه می دارند. اتمام این مرحله آغاز قالب گیری است!

اکنون شکلات کارخانه آماده قالب گیری است و قبل از سرد شدن باید طی مسیرهای اصولی با ابزارآلات خاصی وارد قالب ها شده و برای عرضه به بازار یا انبار، به آرامی شروع به از دست دادن گرما کرده و شکل جامد و نهایی خود را تشکیل دهد.

تولید شکلات

ماشین آلات خط تولید شکلات و قیمت دستگاه ها

شاید این سوال از ابتدایی ترین پرسش های یک سرمایه گذار برای پیاده سازی کسب و کار خود باشد که برای اجرایی سازی پروژه اش به چه دستگاه ها و ابزارآلاتی نیازمند است و قیمت تمام شده هرکدام چقدر خواهد بود؟

پاسخ به این پرسش به ویژه بررسی هزینه ها و قیمت های دستگاه های یک کسب و کار همچون طرح تولید و بسته بندی شکلات، نیازمند بررسی ها و تحقیقات زیادی است. ظرفیت اسمی محصولات کارخانه، تنوع تولیدات، نو یا دست دوم بودن دستگاه ها و برند آنها و… از جمله اندک مواردی است که محاسبه قیمت تمام شده را بسیار دشوار و پیچیده می کند. از سویی دیگر کم ثباتی وضعیت اقتصادی و به تبع آن تورم حاکم بر کشور و نوسانات قیمت ها سبب شده تا میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای هر طرح دم به دم دستخوش برخی تغییرات شود؛ با این حساب اعلام یک عدد به عنوان میزان هزینه های تمام شده برای راه اندازی خط تولید شکلات سازی امری است که ممکن است بسته به بازه زمانی ای که شما در حال مطالعه این محتوا هستید، باعث ارائه اطلاعات غلط و نادرست و ایجاد بینشی اشتباه در شما از پروژه شود البته لازم به ذکر است که شما سرمایه گذار و کارآفرین عزیز می توانید با اطلاعات سلیقه ای مدنظر و اعلام جزییات مالی خود برای این پروژه یا پروژه های دیگرتان اقدام به ثبت سفارش طرح توجیهی و بیزینس پلن صنعتی و تولیدی کرده و قبل از اجرایی سازی پروژه خود چشم اندازی دقیق از جریانات نقدی طرح تان داشته باشید، آگاهی ای که با در دست داشتن آن می توانید اقدام به اخذ تسهیلات بانکی نمایید.

لیست اسامی تجهیزات خط تولید یک کارخانه شکلات سازی بدین شرح است:

  • ماشین آلات بالمیل شکلات
  • دستگاه ذوب و کره گیری شکلات
  • دستگاه های کنچ و تصفیه افقی و عمودی شکلات
  • دستگاه ملنگر یا میکسر شکلات
  • تجهیزات قالب گیری شکلات
  • دستگاه ملایم ساز
  • تونل خنک کننده شکلات
  • دستگاه روکش شکلات
  • تجهیزات کنترل کیفیت
  • تجهیزات بسته بندی

مدارک موردنیاز برای گرفتن پروانه کسب خط تولید شکلات

کارخانه های شکلات سازی زیرمجموعه اتحادیه صنف قنادی و شیرینی پزی هستند و در اولین اقدام برای اخذ پروانه کسب، شما نیازمند ثبت شرکت خود در این اتحادیه و دریافت گواهی های آن هستید. برای این منظور باید مدارک زیر را تحویل ارگان ذکر شده دهید. چنانچه اتحادیه صلاحیت شما را تایید کرد، جواز کسب شما صادر شده و می توانید آغاز به فعالیت کنید. لازم به ذکر است که کل این پروسه را نهایتا می توان ظرف یک ماه انجام داد چرا که موانع یا چالش های سختی در این مسیر وجود ندارد.

  • تصویر شناسنامه و کارت مالی
  • تصویر اجاره نامه یا سند مالکیت تجاری واحد صنفی
  • سه قطعه عکس 3*4
  • کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
  • فیش واریز حق عضویت در اتحادیه
  • گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد
  • گواهی صلاحیت فنی کارت سلامت از وزارت بهداشت

بازار مصرف شکلات در ایران و جهان و واحدهای فعال کشور

با اینکه شکلات ها دربین مردم از محبوبیت خاصی برخوردار هستند ولی در کشور ما به دلیل تبلیغات منفی و اکثرا نادرست مبنی بر زیان آور بودن مصرف شکلات بر سلامت انسان سبب شده تا سرانه مصرف این ماده در کشور در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار کمتر باشد؛ به طوری که آمارها نشان می دهد هر فرد اروپایی به طور متوسط در هر سال بالغ بر 12 کیلوگرم شکلات مصرف می کند درحالی که این عدد برای هر ایرانی به طور میانگین 3 کیلوگرم در سال است!

اما امروزه شرایط زندگی و تبلیغاتی بسیار متفاوت شده است. به عنوان مثال پزشکان مصرف کاکائو و شکلات تلخ را نه تنها مضر نمی دانند بلکه برای کنترل فشار خون و ضربان قلب بسیار مفید تلقی می کنند! از سوی دیگر پیشرفت های لوکس و لاکچری بسته بندی های شکلات باعث شده اکثر افراد برای مهمانی های خود یا اهدای کادو در مراسمات به یاد خرید یک بسته شکلات شیک و خوشمزه بیافتند! چنانچه یک سرمایه گذار بتواند بر روی بسته بندی محصولات خود کار کرده و خلاقیت های جذابی را به کار گیرد قطعا از سایر رقبا پیشی گرفته و بازار خوبی را تصاحب می کند.

آمارها حاکی از آن است که بالغ بر 390 واحد فعال شکلات سازی در کشور درحال فعالیت هستند که اکثر این شرکت ها در کلانشهر تبریز بوده و استان آذربایجان شرقی به عنوان قطب شکلات سازی ایران شناخته می شود.

شرایط صادرت و واردات و کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی شکلات

کد آیسیک و تعرفه گمرکی که کدی به عنوان تعیین کننده هویت یک محصول در صادرات و واردات شناخته می شود برای تولید و بسته بندی شکلات بدین شرح است:

نام محصول کد آیسیک کد تعرفه گمرکی
تولید و بسته بندی شکلات 1543312378 1806

اما شرایط صادرات و واردات شکلات…

آمار صادرات و واردات شکلات

همانطور که مشاهده می کنید بررسی های مستند آمارهای اتاق بازرگانی کشور حاکی از موفق بودن کشور در امر صادرات محصولات شکلاتی خود به کشورهای همسایه همچون افغانستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان و حتی کشورهای اروپایی است. این موضوع نشان می دهد که استانداردها و شرایط کنترل کیفی ارگان های دولتی ایران در زمینه شکلات سازی مقارن با ضوابط بهداشتی بازارهای بین المللی است.

آخرین آمارها نشان می دهد که در سال 1401 بالغ بر حجم بالای 200 هزار تن شکلات با ارزش بیش از 32 میلیون دلار از کشور از مرزهای مختلف به سوی بازارهای جهانی خارج شده است! با اندکی تحقیقات و مصاحبه با فعالان این عرصه درمیابیم که اکثر بهره های مالی شرکت های شکلات سازی از همین صادرات و فروش دلاری محصولات است؛ چراکه آنها مواد اولیه لازمه کارخانه خود را با واحد پولی ریال از داخل کشور تامین کرده و پس از تولید محصولات و تامین بخشی از نیارهای داخلی، اقدام به صادرات و فروش دلاری تولیدات خود می کنند و از این جهت که برای کشور ارزآوری دارند مورد حمایت نهادها و ارگان های دولتی قرار گرفته و با شرایط گمرکی دشواری نیز رو به رو نیستند.

بی شک شما سرمایه گذار عزیز نیز می توانید با پیاده سازی طرح خود و تولید و بسته بندی های شیک محصولات تان بخش بزرگی از بازارهای خارجی را تصاحب کرده و به یک درآمد بسیار بالا از اجرایی سازی این پروژه برسید.


کلیه محصولات توسط تیم پشتیبانی فراپلن بررسی شده و در سایت قرار گرفته است، در صورت رخداد هر گونه مشکل احتمالی لینک دانلود مجددا برای شما ارسال خواهد شد. همچنین شما میتوانید در صورت داشتن هر گونه سوال با تیم پشتیبانی به شماره 09360147484 تماس بگیرید.
فهرست مطالب و محتویات

- مطالعات مالی و اقتصادی - میزان سرمایه‌گذاری (ثابت و در گردش) - هزینه‌های جاری - تولیدات و ارزش تولیدات - جدول تحلیل مالی - تحلیل و درصد فروش در نقطه سربه‌سر - دوره بازگشت سرمایه - جدول پیش‌بینی ترازنامه - ارائه شاخص‌های مالی - جدول محاسبات تحليل هزينه فايده واحد - برنامۀ زمان‌بندی اجرا - زمانبندی اجرا - مدت زمان بهره‌برداری

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی تولید و بسته بندی شکلات”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیزینس پلن

پشتیبانی

مجوز

logo-samandehi