پرورش ماهی به معنی «پروراندن تجاری ماهی در مخازن، استخرها یا دیگر منابع آبی با هدف تولید غذا» است. پرورش تجاری ماهی به عنوان یک فعالیت اقتصادی سودآور در سراسر جهان شناخته شده است. ماهی یک منبع بزرگ غذا و پروتئین محسوب می شود.
تقاضا و قیمت ماهی و محصولات مرتبط با ماهی هم هماهنگ با رشد سریع جمعیت، به سرعت افزایش می یابد. این امر دلیل اصلی افزایش این کسب و کار در سراسر جهان است. تقریباً همه کشورهای جهان به نوعی برای شروع این کسب و کار، مناسب هستند، اما کشورهایی با نواحی ساحلی برای این کار بسیار مناسب می باشند. مناطق مختلفی وجود دارد که در آن، این کسب و کار، تنها راه معیشت مردم است.
با این حال در اینجا بیشتر در مورد مزایای پرورش ماهی و گام های آغاز تجاری این کسب و کار بحث می کنیم.
فهرست مطالب
ماهی، بسیار مغذی است و از سالم ترین خوراک های روی سیاره ما محسوب می شود. ماهی سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین ها، و مواد معدنی است. همچنین منبع بزرگی از اسیدهای چرب امگا 3 است که به طور شگفت آوری برای بدن و مغز شما ضروری هستند.
در اینجا مزایای مصرف ماهی را بیان می کنیم.
شروع کسب و کار تجاری پرورش ماهی مزایای زیادی به همراه دارد. در اینجا مزیت های اصلی این کسب و کار را بیان می کنیم.
برای سودآور نگه داشتن این کسب و کار، باید یک فرآیند گام به گام را طی کنید.
گام ها برای شروع این کسب و کار عبارتند از: انتخاب محل مناسبی برای مزرعه، انتخاب نوع مزرعه (قفسی، مخزن، یا استخر)، ساخت قفس یا استخر، انتخاب گونه ماهی، تغذیه، مراقبت و مدیریت، برداشت و بازاریابی.
همه گام ها را در ادامه به طور مختصر بیان می کنیم. برای راه اندازی یک کسب و کار موفق در این حوزه، هر گام را به دقت دنبال کنید.
انتخاب یک محل یا منطقه مناسب برای شروع، بسیار مهم است. همه مناطق برای یک کسب و کار سودآور، مناسب نیستند؛ در نقطه مقابل، برخی مناطق، منابع طبیعی فراوانی دارند که برای این کسب و کار، بسیار مناسب و موثر می باشند.
مناطق ساحلی و مناطقی نزدیک به رودهای بزرگ به طور ویژه برای تاسیس این کسب و کار، بسیار مناسب هستند. در انتخاب زمین یا منطقه برای کسب و کار، موارد زیر را در نظر بگیرید.
انواع خاص مختلفی از مزارع پرورش ماهی در سیستم پرورشی فشرده و گسترده وجود دارد. می توانید کسب و کار پرورش ماهی را با انتخاب هر نوعی آغاز کنید. می توانید سیستم قفسی، سیستم مخزنی یا سیستم استخری را انتخاب کنید. در سیستم قفسی، یک قفس مناسب بسازید و آن را در دریاچه ها، تالاب ها، نهرها، یا اقیانوس ها قرار دهید و تغذیه ماهی را شروع کنید تا به سن مناسب برای عرضه به بازار برسند.
در مورد پرورش ماهی در مخازن، یک یا چند مخزن بسازید و ماهی را در آن قرار دهید. در اینجا در مورد پرورش ماهی در سیستم استخری توضیح می دهیم.
پس از انتخاب محل مزرعه، یک استخر مناسب بسازید. قبل از ساخت، یک طراحی خوب انجام دهید و استخر را با طراحی مورد نظر خود بسازید. در طراحی استخر، از قابلیت دسترسی به همه تاسیسات ضروری برای حفظ یک کسب و کار سودآور، مطمئن شوید.
اگرچه طراحی استخر به نوع گونه ماهی بستگی دارد، اما شما پرورش و مکان خود را در نظر داشته باشید. می توانید با نزدیک ترین موسسات پرورش ماهی مشورت کنید تا در مورد طراحی استخر برای گونه های خاص، بیشتر یاد بگیرید. همیشه سعی کنید تا محیط خوبی در استخر فراهم کنید. محیط خوب به زنده ماندن و رشد خوب ماهی ها کمک می کند و به طور مستقیم در تولید بهتر و سود بیشینه دخیل است.
انتخاب گونه مناسب ماهی برای بیشینه سازی سود در این کسب و کار، بسیار اهمیت دارد. گونه هایی را انتخاب کنید که تقاضا و قیمت فروش بالایی در بازار محلی شما داشته باشند. مهم ترین گونه های ماهی مورد استفاده در پرورش ماهی در سراسر جهان عبارتند از کپور، سالمون، تیلاپیلا، و گربه ماهی.
همه این گونه ها، انواع مختلفی دارند و برای پرورش در همه نوع شرایط اقلیمی مناسب هستند. گونه های ماهی برای پرورش را با توجه به تاسیسات محلی، تقاضا و قیمت انتخاب کنید.
تغذیه مهم ترین بخش این کسب و کار است. همیشه سعی کنید خوراک مغذی و با کیفیت بالا برای ماهی های خود تهیه کنید. خوراک با کیفیت نه تنها تولید بیشینه را تضمین می کند، بلکه به سالم نگهداشتن ماهی ها کمک می کند. پس خوراک مکمل ماهی را در کنار غذای طبیعی تهیه کنید. انواع مختلفی از خوراک تجاری آماده در بازار جهت گونه های مختلف وجود دارد. می توانید این خوراک های تجاری را از بازار تهیه کنید یا خودتان آنها را آماده کنید. فراموش نکنید همه انواع عناصر مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، نمک و … را اضافه کنید. بسته به نوع، ماهی ها را چند بار در روز غذا بدهید.
بیشتر گونه های ماهی به طور طبیعی تولید مثل کننده های بسیار خوبی هستند. اما برخی گونه ها برای تولید مثل به محیط مصنوعی نیاز دارند. اگر می خواهید از تولید مثل خودداری کنید، باید بچه ماهی ها را از پرورش دهندگان تخم ماهی بخرید.
همیشه سعی کنید خوراک مغذی و تازه برای ماهی های خود تهیه کنید. اگر بتوانید آب استخر را گاه بگاه عوض کنید بهتر خواهد بود. اگر ممکن نیست، می توانید از برخی مواد شیمیایی با پیشنهاد یک متخصص استفاده کنید. سلامت ماهیان خود را به طور منظم بررسی کنید. همه وظایف ضروری مزرعه داری خود را طبق برنامه انجام دهید. محیط استخر را تمیز و مناسب رشد مطلوب نگه دارید. کیفیت آب و خاک استخر خود را به طور منظم آزمایش کنید. همیشه کمی داروی ضروری در مزرعه نگهداری کنید. از همه انواع شکارچی ها مانند قورباغه ها، مارها و … جلوگیری کنید.
پس از مدت مشخصی، ماهی، مناسب برداشت می شود. طبعاً این زمان به گونه ماهی بستگی دارد. وقتی تعداد قابل توجهی از ماهیان به سن مناسب بازار رسید، برداشت را شروع کنید.
می توانید برای برداشت از تور استفاده کنید یا آب را از استخر خالی کنید. سعی کنید صبح یا عصر وقتی دما پایین است برداشت را انجام دهید. پس از برداشت، آنها را سریعاً به بازار ارسال کنید.
بازاریابی ساده ترین گام در این کسب و کار است. بازارهای متعدی وجود دارد که می توانید محصولات خود را بفروشید. همه انواع ماهی، تقاضای زیادی در بازار دارند. پس از برداشت به سادگی می توانید ماهی را در هر بازاری در نزدیک ترین محل بفروشید. حتی شرکت هایی وجود دارند که ماهی را به کشورهای خارجی صادر می کنند. پس نگران بازاریابی محصولات خود نباشید، تنها روی گام های دیگر تمرکز کنید.
در یک کلمه، این کسب و کار، واقعاً بسیار سودآور و منبع خوب کسب درآمد است. اگر می خواهید به این فعالیت اقتصادی بپیوندید، پس در منطقه خود از چند مزرعه پرورش ماهی دیدن کنید و سعی کنید کمی دانش عملی داشته باشید. با آرزوی موفقیت و برکت برای شما در این کسب و کار.