عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 21 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 21 | سال تهیه : 1403 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
طرح توجیهی تولید کره گیاهی یا مارگارین می تواند یکی از مهم ترین گام ها برای شروع این سرمایه گذاری باشد چرا که برای راه اندازی تمامی کسب و کارها ابتدا باید کارآفرینان طرح توجیهی و به خصوص نتایج برآورد مالی و اعتباری مربوطه را به ارگان ها و نهادهای دولتی تحویل دهند. معمولا اولین اقدام برای اجرایی سازی یک پروژه تولیدی یا هر پروژه دیگر، کسب مجوزهای لازمه است که لازم به ذکر است از طریق همین طرح توجیهی سرمایه گذاران و کارآفرینان قادرند تا از تمامی امکانات و تسهیلات دولتی استفاده نمایند.
محاسبات طرح توجیهی تولید کره های گیاهی (مارگارین) وب سایت فراپلن در قالب ورد (WORD) و PDF با دقیق ترین محاسبات انجام شده است که تصویر زیر به عنوان نمونه ای از این فایل است:
در حالت کلی كره ها در دو دسته از هم جدا می شوند كه شامل كره حيواني و كره گياهي است.
كره حيواني كه محصولی فرآوری شده از شیر است ، همان كره معمولی است كه از ساليان دور در نقاط مختلف دنیا تولید و مصرف می شود.
كره گياهي که به آن مارگارین نیز می گویند، ریشه در مواد روغنی گیاهی است و از این مواد استخراج شده و تولید می شود. به عبارت ديگر همان طوركه واحدهای توليدكننده روغن نباتي، روغن هاي گياهي مايع را پس از تولید از طریق هیدروژینه كردن تبديل به روغن نباتي جامد كرده و آن را در بازار عرضه مي نمایند؛ مي توانند روغن هاي مايع را طي يك پروسه مخصوص و ویژه و با اضافه كردن اسانس ها و طمع دهنده هاي مختلف به صورت ماده ای تقریبا جامد تبديل نمايند كه طمع و مزه نزديك به كره حيواني داشته و در جايگريني آن مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنین گاهي به كره هاي گياهي مقداري شير خشک هم اضافه مي كنند تا شكل و مزه آن كاملا نزديك به كره حيواني گردد.
از نقطه نظر شيميايي تركيبات متشكله كره گياهي و حیواني با همديگر متفاوت مي باشند. مصرف كره حيواني سبب افزايش كلسترول خون شده و همچنين تري گليسيريد بدن را افزايش مي دهد كه هر دو ماده فرق براي سلامتی و تندرستی انسان نامناسب و مضر تلقی می شود و اين در حالي است كه كره گياهي فاقد كلسترول مي باشد.
جالب است بدانید با وجود این همه مزایایی که از کره های گیاهی می شناسیم، باید اذعان داشته باشیم از لحاظ انرژی زایی تفاوتی بین کره های حیوانی و مارگارین وجود ندارد و در یک مقدار مساوی، میزان انرژی برابری را تولید می کنند.
كره از اسيد هاي چرب كمتري برخوردار است و قادر نیست نياز اسيدهاي چرب ضروري بدن را تامين كند؛ اما مارگارين سرشار از اسيد هاي چرب، بيش از 25 درصد بوده، و بسته به مارگارين آن مي تواند به ميران 45 تا 60 درصد نيز افزايش يابد.
میزان ويتامين هاي محلول در چربي در مارگارين به مراتب بيشتر از كره مي باشد؛ مخصوصا ويتامين هاي A و E و D.
كره حاوي كلسترول بوده اما مارگارين فاقد كلسترول است. به طور كلي مي توان نتيجه گرفت که كره مارگارين بهتر از كره های معمولی مي باشد. اما مارگارين را نبايد جهت سرخ كردن مواد غذايي استفاده کرد، زيرا حاوی ترکیبات پلیمری زیادی است که برخورد حرارت مقدمه های تشکیل سرطان در بدن را فراهم می کند.
مطابق طبقه بندي وزارت صنايع و معادن، كره های گياهي داراي كد ايسيك هایی به صورت زير مي باشند:
نام محصول | کد آیسیک |
کره مارگارین | 15141610 |
بسته بندی مارگارین | 15141611 |
کره پسته | هنوز کد آیسیک برای این کالا اختصاص نیافته است. |
کره نارگیل | هنوز کد آیسیک برای این کالا اختصاص نیافته است. |
کره از سویا | هنوز کد آیسیک برای این کالا اختصاص نیافته است. |
با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگاني، نتيجه گيري شده است كه انواع كره هاي گياهي و حيواني به صورت مشترک تحت شماره تعرفه هاي زير دسته بندي شده است:
نام محصول | شماره تعرفه گمرکی |
کره بسته بندی شده به صورت کره های 500 گرمی و کمتر | 04051010 |
کره بسته بندی شده به صورت کره های بیش از 500 گرم | 04051020 |
طبق آمار موجود در طرح تولید کره گیاهی، واردات کره کشور چین در سال 2022 با 16.5 درصد افزایش به 155 هزار تن رسیده که 73000 تن از آن را از آمریکا وارد می نماید. چین در حال حاضر به بزرگترین بازار واردات کره در جهان تبدیل شده است. طی چند سال گذشته تا اکتبر سال 2020، واردات کره در چین رشد کرد و مصرف سالیانه جهان نیز به دلیل استفاده گسترده از کره در تولید نان و محصولات آردبر و همچنین در پخت و پز خانگی رشد کرده است. واردات محصولات لبنی اتحادیه اروپا نیز تا اواخر سال 2019 دارای 2 درصد افزایش بوده است که بیشتر این کره را از ایرلند وارد کردهاند، واردات کره از هند نیز تا اکتبر تقریباً دو برابر و به 10200 تن رسیده است.
نگاهی کلی به آمارهای صادرات سال 1400 (لازم به ذکر است برای سال های بعد از 1400، اتاق بازرگانی کشور آماری منتشر نکرده است و این جدول آخرین داده های اطلاعاتی از صادرات کره های گیاهی است) نشان می دهد، بازارهای خارجی این محصولات فقط محدود به کشور های همسایه یا کشورهای خلیج فارس نیست و اکثر کشورهای اروپایی نیز در حال خرید و واردات این محصول از ایران هستند؛ به عنوان مثال در شماره 2645 جدول می بینم تنها از فرودگاه شیراز، مقدار 540 تن کره گیاهی (مارگارین) به کشور سویس صادر شده است و این تنها بخشی از خریدهای این کشور در این سال است.
همانطور که آمارهای رسمی اتاق بازرگانی کشور نشان می دهد در سال ذکر شده، بالغ بر48 میلیون ارزش دلاری صادرات این محصول است و این داده ها نشان می دهد که مارگارین های تولیدی داخلی کشور ما مطابق تمامی استانداردهای اروپا و حتی کشورهای شمالی است و این باعث می شود که کره های گیاهی تولیدی ایران جز باکیفیت ها برای دنیا شناخته شده و روز به روز نیز بر این حجم صادرات افزوده شده و فرصت های سرمایه گذاری بیشتری را خلق کند.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید کرههای گیاهی (مارگارین) عبارتند از:
1. مخازن ذخیرهسازی روغنهای گیاهی
برای ذخیره و نگهداری روغنهای خام مورد استفاده در تولید.
2. دستگاههای تصفیه روغن
برای حذف ناخالصیها و آمادهسازی روغنها جهت استفاده در فرآیند تولید.
3. میکسر صنعتی
جهت ترکیب مواد اولیه مانند روغنها، آب، امولسیفایرها و سایر افزودنیها.
4. دستگاه امولسیونسازی
برای مخلوط کردن مواد بهصورت همگن و ایجاد بافت کرمی در مارگارین.
5. مبدل حرارتی (Heat Exchanger)
جهت کنترل دما و فرآیند سرد کردن مخلوط برای جلوگیری از جداسازی روغنها.
6. دستگاه کریستالساز (Crystallizer)
برای کریستالیزه کردن و ایجاد بافت نهایی مارگارین.
7. ماشین بستهبندی
جهت بستهبندی مارگارین در قالبها و وزنهای مختلف.
8. دستگاه پاستوریزهسازی
برای پاستوریزه کردن مخلوط نهایی جهت افزایش ماندگاری محصول.
9. نوار نقاله و سیستم انتقال
برای جابجایی مواد و محصول نهایی در خطوط تولید.
10. تجهیزات کنترل کیفیت
برای آزمایش و اطمینان از کیفیت محصول نهایی.
عنوان فعالیت: | طرح توجیهی تولید کره گیاهی (مارگارین) |
ظرفیت: | 400 تن در سال |
محل اجرا: | قابل اجرا در کلیه مناطق کشور |
اشتغال طرح: | 68 نفر |
سرمایه ثابت طرح: | 220338 میلیون ریال |
سرمایه در گردش: | 29891 میلیون ریال |
سرمایه گذاری کل طرح: | 250229 میلیون ریال |
میزان زمین طرح: | 2500 مترمربع |
سود خالص طرح: | 330974 میلیون ریال |
نرخ بازدهی سرمایه: | 130% |
مدت زمان بازگشت سرمایه: | 9 ماه |
نقطه سر به سر: | 18% |
با توجه به بررسی های عرضه و تقاضای بازار و اهمیت غذایی کره های گیاهی در سفره های خانوارهای ایرانی به عنوان یکی از اصلی ترین الگوی غذایی در صبحانه، بهترین فرصت را برای شما برای سرمایه گذاری در این طرح ایجاد می کند. نکته قابل توجه دیگر انعطاف پذیری به شدت بالای این طرح در جریانات نقدی و سود دهی بالای آن می باشد و معمولا دریافت مجوزها برای راه اندازی کارخانه از وزارت خانه های مختلف مثل وزارت بهداشت و درمان معمولا فرآیند راحت و آسانی است.
نهایتا باید عنوان کرد که مطالعه خروجی های نرم افزار کامفار و بررسی هزینه های سرمایه گذاری و برآورد مالی و اعتباری طرح برای افرادی که علاقه مند به شروع حرفه ای این کسب و کار دارند بسیار توصیه می شود تا به واسطه مطالعه آن بتوانند با تمامی جنبه های این کسب و کار آشنا گردند.
لازم به ذکراست شما سرمایه گذار و کارآفرین عزیز می توانید با اطلاعات سلیقه ای مدنظر و اعلام جزییات مالی خود برای این پروژه یا پروژه های دیگرتان از طریق بخش سفارش طرح توجیهی و بیزینس پلن تولید و صنعتی اقدام به ثبت سفارش برآورد مالی کامفار کرده و قبل از اجرایی سازی پروژه خود چشم اندازی دقیق از جریانات نقدی طرح تان داشته باشید، آگاهی ای که با در دست داشتن آن می توانید اقدام به دریافت تسهیلات بانکی نمایید.
- مطالعات مالی و اقتصادی - میزان سرمایهگذاری (ثابت و در گردش) - هزینههای جاری - تولیدات و ارزش تولیدات - جدول تحلیل مالی - تحلیل و درصد فروش در نقطه سربهسر - دوره بازگشت سرمایه - جدول پیشبینی ترازنامه - ارائه شاخصهای مالی - جدول محاسبات تحليل هزينه فايده واحد - برنامۀ زمانبندی اجرا - زمانبندی اجرا - مدت زمان بهرهبرداری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.