سفارش طرح توجیهی

طرح احداث مزرعه پرورش شترمرغ

پرورش تجاری شترمرغ یک کسب و کار سودآور است. اما به اندازه پرورش پرنده هایی مانند اردک، مرغ، کبوتر، بلدرچین یا دیگر ماکیان، معمول نیست. این یک کسب و کار نسبتاً جدید اما بسیار پرسود است.

شترمرغ بزرگ ترین پرنده زنده دنیاست. پرنده نر حدود 2.4 متر قد می کشد و وزن آن معمولاً بیش از 100 کیلوگرم است. اما ماده ها کمی کوچک تر از نرها هستند. شترمرغ ها نمی توانند پرواز کنند. اندازه بزرگ بدن و اندازه کوچک شده بال های آنها مانع پرواز آنها می شود. معمولاً یک گردن بلند، پاهای میله ای بلند و دو پنجه (انگشت پا) دارند. گردن و ماهیچه های ران آنها بخوبی رشد کرده و بدون پر است. آنها پاهای بلند و قوی دارند و سریع ترین پرنده هستند. در صورت ضرورت آنها می توانند تا 70 کیلومتر در ساعت با پرش هایی تا 8 متر بدوند.

کسب و کار پرورش تجاری شترمرغ

امروزه بسیاری از کشورها تولید تجاری شترمرغ را شروع کرده اند. اولین مزرعه تجاری پرورش شترمرغ در حدود سال 1860 بیشتر برای تولید پر، در آفریقای جنوبی تاسیس شد و به تدریج مزارع پرورش تجاری شترمرغ در کشورهای دیگر شروع شد. به طور خاص استرالیا، مصر، نیوزلند، آرژانتین و ایالات متحده تولید تجاری آن را شروع کردند. تعداد کل شترمرغ های پرورشی تا سال 1913 به 1 میلیون رسید. اما بازار پر شترمرغ دچار رکود شد و تعداد کل مزارع پس از دو جنگ جهانی به شدت کاهش یافت.

سپس این صنعت در مقیاس بسیار کوچک تر در آفریقای جنوبی ادامه یافت و پس از آن تولید تجاری به طور پایدار نه تنها بخاطر پر، بلکه برای گوشت و پوست آن نیز گسترش یافت. آفریقای جنوبی به تنهایی رکورد صادرات 90000 پوست شترمرغ به ایالات متحده را در سال 1986 ثبت کرد و پس از آن کمبود پوست آن، موجب افزایش قیمت شد و این مسئله پرورش تجاری آن را به یک گزاره سودآور تبدیل کرد و تعدادی مزرعه در اروپا و تعداد بیشتری در ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.

امروزه پرورش تجاری شترمرغ به تدریج به عنوان یک کسب و کار سودآور در حال گسترش است. اگر پول کافی دارید و اگر می خواهید چیزی متفاوت در مزرعه خود تولید کنید، می توانید این کار را شروع کنید.

فهرست مطالب

  • کاربردهای شترمرغ
  • مزیت های پرورش شترمرغ
  • چگونگی شروع کسب و کار پرورش شترمرغ
  • تکمیل آموزش
  • انتخاب یک مکان خوب
  • انتخاب یک گونه خوب
  • ساخت پناهگاه
  • فنس کشی
  • تغذیه
  • تولید مثل
  • مراقبت
  • بازاریابی

شترمرغ

کاربردهای شترمرغ

شترمرغ ها برای هدف های مختلفی استفاده می شوند. در واقع پرنده هایی با چند کاربرد هستند. قبلاً از آنها بیشتر برای پرهایشان استفاده می شد، اما امروزه بخاطر گوشت، تخم و همچنین پوستشان نیز استفاده می شوند. کاربردهای اصلی شترمرغ ها عبارتند از:

  • پرها: پرهای شترمرغ بسیار ارزشمند و بادوام هستند. می توانید وقتی پرنده به وزن حدود 60 کیلوگرم یا بیشتر می رسد، برداشت پرها را آغاز کنید. این پرها برای ساختن وسیله گردگیری برای تمیزکردن، کلاه و تزئینات منزل استفاده می شود.
  • گوشت: گوشت شترمرغ بسیار مغذی است و معمولاً با قیمت بالایی به فروش می رسد. این گوشت دارای چربی، کالری و کلسترول کمتری است و منبع خوب پروتئین و آهن می باشد.
  • تخم شترمرغ: تخم شترمرغ هم مانند اندازه بدن این پرنده، بزرگ است. این تخم ها حدود 6 اینچ طول، 5 اینچ عرض و وزنی حدود 2 کیلوگرم دارند. یک شترمرغ ماده می تواند در هر فصل بین 15 تا 45 تخم بگذارد. تخم ها سرشار از پروتئین هستند و هر تخم شترمرغ معادل 25 تخم مرغ است. پوست تخم ها را می توان به عنوان ظرف آب، فنجان، و گلدان استفاده کرد. به علاوه پوسته تخم ها در ساخت مهره های گردنبند نیز استفاده می شود. بیشتر تولید کننده ها، تخم ها را نمی خورند بلکه برای جوجه کشی استفاده می کنند.
  • پوست: پوست/چرم شترمرغ، ضخیم، نرم و با دوام است و کیفیت بسیار خوبی دارد. از آن برای تهیه لباس، چکمه، زیرانداز، کیف دستی و … استفاده می شود.

مزیت های پرورش شترمرغ

ممکن است بپرسید چرا باید پرورش شترمرغ را شروع کنیم؟ خوب، این یک ایده نسبتاً جدید و پرسود است. شروع این کسب و کار، مزیت ها و منافع متعددی دارد. در اینجا برخی از مزایای مهم کسب و کار پرورش تجاری شترمرغ را بیان می کنیم.

  • پرورش تجاری شترمرغ مطمئناً یک کسب و کار پرسود است. افراد بسیاری این کسب و کار را برای کسب سود شروع کرده اند.
  • این پرندگان، بسیار پرطاقت هستند و با شرایط مختلف آب و هوایی، تطابق پیدا می کنند.
  • آنها معمولاً به مراقبت کمتری نیاز دارند و فرآیند مراقبت از آنها، بسیار آسان است.
  • بیماری ها و دیگر مشکلات سلامتی مرتبط در این پرنده ها کمتر است.
  • تولید تجاری به سرمایه گذاری بالایی نیاز خواهد داشت. اما برگشت سرمایه نسبتاً خوب است و بزودی پول سرمایه گذاری شده شما برمی گردد.
  • این پرندگان، غذاهای مختلفی می خورند. می توانید به راحتی با غذاهای در دسترس، آنها را تغذیه کنید.
  • تقاضای محصولات مرتبط با این کسب و کار، رو به افزایش است. قیمت این محصولات هم بسیار بالاست.
  • پرورش تجاری شترمرغ می تواند کسب و کار بسیار خوبی باشد. این کار منبع شغلی خوبی به ویژه برای جوانان تحصیل کرده مخصوصاً در رشته های کشاورزی می باشد.
  • اگر می خواهید همواره از تخم و گوشت تازه شترمرغ لذت ببرید، این کسب و کار را شروع کنید.

چگونگی شروع کسب و کار پرورش شترمرغ

شروع کسب و کار پرورش شترمرغ، خیلی آسان نیست. این کار به دانش و سرمایه گذاری بالایی در مقایسه با دیگر کسب و کار های پرورش پرندگان نیاز دارد. پس داشتن دانش تجربی یا آموزش قبل از شروع تجاری این کسب و کار را توصیه می کنیم. سعی کنید از یک مزرعه دار یا از هر موسسه دولتی یا غیردولتی مرتبط، آموزش ببینید.

در اینجا می کوشیم تا اطلاعات بیشتری در مورد شروع و اداره یک کسب و کار موفق در این حوزه، از خرید پرنده ها تا مراقبت و بازاریابی را ارائه دهیم.

قبل از هر چیز به شما توصیه می کنیم تا یک آموزش کوتاه یا کامل در مورد پرورش شترمرغ و مدیریت آن ببینید. بدون آموزش مناسب، نخواهید توانست این پرنده ها را به طور موفق پرورش دهید و اگر بتوانید به طور عملی از یک مزرعه دار فعال، آموزش ببینید، خیلی خوب خواهد بود و تجربه شما را نیز افزایش خواهد داد.

پرورش شترمرغ

انتخاب مکان مناسب برای احداث مزرعه پرورش شترمرغ

انتخاب یک مکان خوب برای شروع کسب و کار پرورش تجاری شترمرغ، بسیار مهم است. اگر منطقه انتخاب شده، عاری از همه انواع صداهای مزاحم و آلودگی باشد، بهتر است. سعی کنید از مناطق مسکونی، دوری کنید. مطمئن شوید که منبع خوب آب تمیز و تازه در منطقه انتخاب شده وجود دارد و سیستم حمل و نقل خوبی هم برقرار است.

انتخاب گونه مناسب برای پرورش تجاری شترمرغ

در واقع 5 نوع یا زیرگونه شترمرغ شناخته شده وجود دارد. نوع گونه را بسته به قابلیت دسترسی در منطقه خود انتخاب کنید.

  1. شترمرغ عربی (معروف به شترمرغ خاورمیانه ای)
  2. شترمرغ گردن سیاه (معروف به شترمرغ جنوبی یا کیپ)
  3. شترمرغ گردن آبی (معروف به شترمرغ سومالی)
  4. شترمرغ ماسایی (معروف به شترمرغ قرمز کنیایی)
  5. شترمرغ گردن قرمز (معروف به شترمرغ آفریقای شمالی)

آماده سازی سرپناه مناسب برای شترمرغ

ساخت یک سرپناه خوب، یک ضرورت برای کسب و کار پرورش تجاری شترمرغ است. شترمرغ ها پرندگان بزرگی هستند و می توانند تقریباً همه انواع شرایط آب و هوایی و محیطی را تحمل کنند. اندازه این سرپناه، بسته به تعداد پرنده ها، متفاوت خواهد بود. معمولاً هر پرنده بالغ به 18 تا 24 متر مربع فضای سرپناه نیاز دارد.

شترمرغ ها پرنده های بلند قدی هستند، پس سرپناه باید ارتفاع کافی برای منزل کردن راحت این پرنده ها داشته باشد. ارتفاع متوسط پرنده های بالغ حدود 2 الی 3 متر است. پس سرپناه باید حداقل 3.5 تا 5 متر ارتفاع داشته باشد. شترمرغ ها محل شنی را برای زندگی کردن ترجیح می دهند. باید کمی شن در سرپناه بریزید. یک محل آرام و عاری از آلودگی برای ساخت سرپناه انتخاب کنید.

حصار کشی: ایجاد یک حصار در اطراف فضای مزرعه، بسیار کارآمد خواهد بود. یک حصار فنس خوب کمک می کند تا پرنده ها داخل مزرعه بمانند و پرنده ها نخواهند توانست فرار کنند و به خارج از مزرعه بروند. یک سیستم حصارکشی خوب به شما کمک می کند تا مزرعه خود را از حیوانات شکارچی و مضر، حفاظت کنید. همچنین از ورود افراد ناخواسته به داخل مزرعه جلوگیری می کند. تور سیمی یک گزینه خوب حصارکشی است.

تغذیه مناسب برای پرورش تجاری شترمرغ

تغذیه پرنده ها با غذای بسیار مغذی و با کیفیت، مهم ترین بخش این کسب و کار است؛ چون غذای خوب نه تنها به سالم ماندن پرنده، بلکه به رشد بهتر و تولید بیشتر کمک می کند. این پرندگان معمولاً گیاهان، علف ها، برگ ها، میوه ها، گل ها، دانه ها و … را می خورند. آنها گاهی حشرات را هم می خورند.

برای تولید تجاری شترمرغ، می توانید آنها را با غذای آماده ماکیان تغذیه کنید. یک غذای متوازن و سالم باید حاوی ترکیبات زیر باشد:

  • 24-20% پروتئین خام
  • 19-12% فیبر خام
  • 2-1.2% کلسیم
  • 1-0.6% فسفر
  • 10000-15000 واحد در کیلوگرم ویتامین A
  • 1500-2500 واحد در کیلوگرم ویتامین D

همچنین حدود 2.8% کلسیم بیشتر در طول دوره تغذیه به غذای آنها اضافه کنید. همچنین علف و گیاهان سبز مناسب برای آنها فراهم کنید. شترمرغ ها پرندگان بزرگی هستد، بنابراین مقدار زیادی آب در طول روز می نوشند. از دسترسی به آب کافی متناسب با نیاز آنها اطمینان حاصل کنید.

مزرعه شترمرغ

تولید مثل شترمرغ

شترمرغ هم مانند هر پرنده خانگی دیگری، در تولید مثل، بسیار خوب هستند. اگر نسبت خوبی از نرها و ماده ها را در مزرعه نگه دارید، آنها براحتی تولید مثل می کنند. عموماً شترمرغ ها در 4-2 سالگی بالغ می شوند. نرها معمولاً حدود 6 ماه زودتر از ماده ها به بلوغ می رسند.

فصل تولید مثل از فروردین تا خرداد شروع می شود و تا مهر ماه ادامه دارد. البته این زمان بسته به شرایط آب و هوایی، تغییر می کند. معمولاً یک پرنده نر برای تولید مثل 7-2 پرنده ماده، کافی است. پرنده ها در طول زمان جفتگیری، صدای خاصی تولید می کنند. پرنده های ماده برای جذب پرنده های نر، بال های خود را پهن می کنند. اگر پرنده نر بتواند ماده را تحت تاثیر قرار دهد، آنها به یک محل آرام می روند و جفتگیری می کنند.

پرنده نر یک حفره 30 الی 60 سانتیمتری می کنند و پرنده ماده در آن تخم می گذارد. یک ماده می تواند در هر فصل، حدود 15 الی 45 تخم بگذارد. پس از تخم گذاری، پرنده های ماده و نر روی تخم ها می نشینند (یکی پس از دیگری در طول روز و شب). خوابیدن روی تخم ها معمولاً 35 الی 45 روز طول می کشد. پرنده نر از جوجه ها مراقبت می کند و همه چیز را به آنها یاد می دهد. نرخ زنده ماندن جوجه شترمرغ، بسیار پایین است. البته می توانید با مراقبت مناسب، این نرخ را بالا ببرید.

مراقبت: شترمرغ ها پرنده های بسیار قوی و پرطاقتی هستند. آنها معمولاً به مراقبت و مدیریت کمتری نیاز دارند. البته مراقبت بیشتر، به تولید و رشد بهتر پرنده ها کمک می کند. پس سعی کنید بخوبی از آنها مراقبت کنید. آنها را به موقع واکسینه کنید و همیشه با دامپزشک در منطقه خود تماس داشته باشید. هیچ وقت غذاها یا آب آلوده به آنها ندهید.

بازاریابی شترمرغ ها

محصولات شترمرغ به تدریج محبوبیت پیدا می کنند. البته فروش همه محصولات در بازار محلی خیلی آسان نیست. پس باید پیش از شروع این کار، راهبردهای بازاریابی خود را تعیین کنید.

اینها گام ها و مسیرهای معمول برای شروع و مدیریت یک کسب و کار موفق در حوزه پرورش شترمرغ است. امیدواریم این دستورالعمل به شما کمک کرده باشد. در صورت داشتن سوالات بیشتر در این زمینه، می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. موفق باشید.

دام، طیور و شیلات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیزینس پلن

پشتیبانی

مجوز

logo-samandehi