سفارش طرح توجیهی

طرح توجیهی کاشت و پرورش نخود فرنگی

عنوان فارسی :

دانلود بیزینس پلن راه اندازی مزرعه کشت و پرورش نخود فرنگی

مناسب برای: کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند.
نحوه دریافت فایل: بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود.
اصول نگارش : براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها
محتوای محصول: فایل PDF خروجی نرم افزار کامفار و پلن جانمایی پروژه
تعداد صفحات: 115 سال تهیه : 1402
کیفیت نگارش: طلایی قابلیت ویرایش و چاپ: دارد
قیمت دانلود :
148,600 تومان
سفارش طرح توجیهی
شرح موضوع

طرح توجیهی کاشت و پروش نخود فرنگی، شامل همه اطلاعات مورد نیاز شما، برای شروع یک کسب وکار در زمینه صنایع کشاورزی است به طوری که با مطالعه این محتوا، می توانید از تمام شرایطی که باید حین سرمایه گذاری در این محصول از قبیل مراحل کاشت، داشت و برداشت، نحوه آبیاری و کوددهی گیاه و دیگر نکات لازمه آگاه شده و با بینشی درست و دقیق اقدام به تصمیم گیری نمایید.

مزرعه نخودفرنگی

گیاه نخود فرنگی

نخود فرنگی که یک گیاه علفی، یک ساله و دارای طول عمر کوتاه است، از طریق بذر کاشت می شود. جوانه زنی بذر نخود فرنگی در محدوده وسیعی از دمای خاک صورت می گیرد ولی در دماهای نسبتا پایین و خنک رشد بهتری دارد. تحقیقات کشاورزی نشان می دهد بهترین بازه دمایی برای رشد و جوانه زنی این گیاه دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد و معمولا تکثیر نخود فرنگی در دماهای بالای 25 درجه کاهش یافته و کیفیت محصولات تولیدی نیز از مرغوبیت کمی برخوردار می شود اما دقت داشته باشید با اینکه این گیاه، سبزی فصل خنک است ولی نسبت به یخبندان فوق العاده حساس می باشد.

از لحاظ ظاهری، نخود فرنگی یک گیاه علفی کوچک و کرکدار یک ساله است که بسته به میزان رسیدگی به گیاه و تغییرات اقلیمی من جمله شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک، 20 تا 45 سانتی متر رشد می کند و روز بلند می باشد. این گیاه ریشه های منشعبی دارد، در حدی که به خوبی تا عمق یک تا دو متری خاک نفوذ می کند و می تواند بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز خود را از طریق همین انشعاب ریشه ها، از دل خاک تامین کند.

از لحاظ نیاز به آب، باید عنوان کنیم که نخود گیاهی مقاوم به خشکی است و هوای ابری و رطوبت بالا موجب کاهش ذخیره بذر می شود. این گیاه در مناطق سرد و خشک به عمل می آید و شامل دو تیپ تابستانه و زمستانه است. تیپ زمستانه نخود که دارای دانه های ریز بوده و بیشتر در مناطق شرقی ایران و آسیا کاشته می شود دارای گل هایی به رنگ صورتی با فرم رویش خوابیده است.

در تیپ تابستانه دانه های نخود، معمولا درشت و به رنگ کرمی می باشد. این تیپ که به تیپ مدیترانه ای نیز مشهور است در ایران و کشورهای غرب آسیا کاشته می شود. دانه های این تیپ نخود برخلاف تیپ تابستانه فاقد آنتوسانین بوده و گل ها به رنگ سفید هستند.

کشت نخودفرنگی

فرایند کشت نخود فرنگی (مراحل کاشت، داشت و برداشت نخود)

نخود فرنگی یکی از حبوباتی است که دانه های آن داخل کیسه قرار گرفته و در واقع این دانه میوه گیاه به حساب می آید. دقت داشته باشید که کشت نخود فرنگی در فصل های سرد و خنک سال که از هنگام شروع زمستان تا اوایل تابستان می باشد، انجام می شود. نخود فرنگی به دلیل ارزش بالای غذایی ای که دارد جزو مهم ترین حبوبات محسوب می شود؛ پاک کننده و باز کننده طحال وکلیه، مقوی ریه و کمر، نرم کننده پوست، کاهش التهاب، کمک به بهبود بواسیر های خونی تنها بخشی از طیف وسیع کاربردی این ماده غذایی است.

اولین اقدامی که برای کشت نخود انجام می گیرد، فرایند شخم زدن خاک است که اگر لازم باشد از دیسک و ماله هم در این مرحله استفاده می شود. معمولا چنانچه خاک در حال فرسایش نباشد، این پروسه در فصل پاییز اتفاق می افتد و خاک را در حدود 10 تا 15 سانتی متر زیرورو می کنند. خیلی مهم است که پس از این مرحله و قبل از بذرپاشی، باید از حاصلخیزی بستر کشت و عاری بودن از هرگونه علف های هرز وگیاهان اضافی اطمینان حاصل کنید. پس از طی کردن همه این مراحل، بذر را در عمق 5 تا 7.5 سانتی متری از خاک و با فاصله های 10 تا 15 سانتی متر در هر ردیف کشت می دهند. بذرپاشی هم با دست و هم با دستگاه های ساده بذرپاش در وسعت های بزرگتر انجام می گیرد.

لازم به ذکر است که کشت متناوب نخود در یک مزرعه سبب ازدیاد حشرات و افزایش بیماری ها می شود بنابراین هر چهار تا پنج سال یک بار باید در یک مزرعه نخود کاشت. در کشت بهاره معمولا هر هکتار زمین920 کیلوگرم و در کشت انتظاری 1000 کلیوگرم معادل یک تن نخود می توان انتظار برداشت، داشت.

پس از عبور از مرحله کشت و بذرپاشی، نوبت به مراقبت و رسیدگی از ساقه ها و جوانه های تازه روییده، یعنی مرحله داشت می رسد که مهم ترین و حساس ترین روند این مرحله، آبیاری است. برخلاف تصور عموم همانطور که نخود فرنگی از کم آبی های شدید لطمه می بیند، آبیاری فرائان نیز می تواند برای رشد و تکثیر و جوانه زایی آن مضر باشد. فراموش نکنید که آبیاری بیشترین اثر را در گل دهی گیاه دارد. گیاه نخود بین صد و ده تا دویست و چهل میلی لیتر آب مصرف می کند تا حدود نهصد تا سه هزار کیلوگرم در هکتار بذر تولید کند.

از آنجایی که شرایط جوی و آب وهوایی هر منطقه باهم متفاوت است لذا نمی توان برای آبیاری این گیاه، تعداد دفعات خاصی را تعیین کرد و این موضوع متاثر از پارامترهای زیادی از جمله مقدار بارندگی، رطوبت خاک و… است.

علاوه بر آبیاری، از درو کردن علف های هرز و اضافی و کوددهی در این مرحله غافل نمانید. نخود فرنگی به ندرت به کاربرد کود نیتروژن واکنش مثبت نشان می دهد ، زیرا مصرف نیتروژن باعث کاهش تشکیل گره و تثبیت نیتروژن و تاخیر در رسیدن می شود . کمبود نیتروژن در مراحل اولیه رشد می تواند با کاربرد مقدار کمی کود در زیر بذر، نه درتماس بابذر، درزمان کاشت تامین شود. استفاده از نژادهای مناسب Rhizobium  در مزارع نخود فرنگی که برای اولین بار کشت می شوند ، ضروری می باشد. در دادن کود نیتروژن باید دقت کرد، زیرا نیتروژن زیادی باعث رشد بیش از حد شاخ و برگ می شود و شاخ و برگ با غلاف و بذر رقابت می کنند.

بسته بندی نخودفرنگی

بیماری های مرتبط با گیاه نخود فرنگی

سه نوع  آفت و بیماری در گیاه نخود فرنگی می تواند وجود داشته باشد که به شرح ذیل می باشد:

بیماری برق زدگی نخود که بهترین راه درمان آن کشت ارقام مقاوم نخود می باشد و در ایران تنها ارقام نخود سیاه زران زنجان و شماره ۱۵۴ کرج به این نوع بیماری حساس نیستند.

بیماری سفیدک دروغین که با مشاهده اولین علایم آن نیاز است به مدت 15روز تا 3 هفته از قارچ کاراتان یا میلدکس استفاده نمود.

بیماری بوته زردی که برای درمان باید آیش و تناوب را به کار بست.

آبیاری گیاه، زمانی که برگ های پایینی گیاه شروع به زرد شدن می کنند به منظور پیشگیری از رشد و تکثیر برگ ها و بوته های اضافی و گل دهی قطع می شود. نخود فرنگی یک گیاه دائم الرشد است و این بدین معنی است که در صورت ادامه روند آبیاری، رشد گیاه متوقف نشده به صورت نامحدود تکثیر می شود. اشتباه نکنید! این رویش بیشتر و اضافی، ظرفیت اسمی محصول شما را زیاد نمی کند بلکه علاوه بر کاهش کیفیت و مرغوبیت نخود فرنگی های تولیدی،  توازن فرایند تولید یکنواخت و برداشت را از بین می برد.

گزارشات تجربی نشان می دهد، برداشت باید در مرحله ای اتفاق بیفتد که نخود ها از لحاظ اندازه نه بزرگ باشند و نه کوچک؛ به طوری که با کمی فشار زیر دندان بشکند و له نشود. برداشت نخود معمولا با ابزارآلات و تجهیزات مخصوص کشاورزی مثل کمباین، انجام می شود و انبار کردن نیز زمانی صورت می گیرد که رطوبت دانه ها کمتر از شانزده درصد باشد. بهترین روش خشک کردن  نخود جریان طبیعی هوا است.

لازم به ذکراست شما سرمایه گذار و کارآفرین  عزیز می توانید با اطلاعات سلیقه ای مدنظر و اعلام جزییات مالی خود برای این پروژه یا پروژه های دیگرتان از طریق بخش سفارش طرح توجیهی و بیزینس پلن کشاورزی اقدام به ثبت سفارش برآورد مالی کامفار کرده و قبل از اجرایی سازی پروژه خود چشم اندازی دقیق از جریانات نقدی طرح تان داشته باشید، آگاهی ای که با در دست داشتن آن می توانید اقدام به اخذ و دریافت تسهیلات بانکی نمایید.


کلیه محصولات توسط تیم پشتیبانی فراپلن بررسی شده و در سایت قرار گرفته است، در صورت رخداد هر گونه مشکل احتمالی لینک دانلود مجددا برای شما ارسال خواهد شد. همچنین شما میتوانید در صورت داشتن هر گونه سوال با تیم پشتیبانی به شماره 09360147484 تماس بگیرید.
فهرست مطالب و محتویات

- مطالعات مالی و اقتصادی - میزان سرمایه‌گذاری (ثابت و در گردش) - هزینه‌های جاری - تولیدات و ارزش تولیدات - جدول تحلیل مالی - تحلیل و درصد فروش در نقطه سربه‌سر - دوره بازگشت سرمایه - جدول پیش‌بینی ترازنامه - ارائه شاخص‌های مالی - جدول محاسبات تحليل هزينه فايده واحد - برنامۀ زمان‌بندی اجرا - زمانبندی اجرا - مدت زمان بهره‌برداری

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرح توجیهی کاشت و پرورش نخود فرنگی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیزینس پلن

پشتیبانی

مجوز

logo-samandehi