عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 38 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 38 | سال تهیه : 1401 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
امروزه بازار فست فود، بسیار پویا بوده، رشد چشمگیری داشته و از خلاقیت های زیادی برخوردار است. همچنین، از آنجائیکه صنعت فست فود از پایه های محکمی برخوردار است، می توانید با اطمینان کامل اقدام به راه اندازی این نوع کسب و کار نمایید. در این طرح توجیهی به بررسی نحوه فعالیت در این حوزه پرداخته شده و محاسبات فنی، مالی و اقتصادی مربوط به هزینه و سود در کسب و کار فست فود، بررسی شده است. مطمئنا مطالعه و بررسی طرح کسب و کار، قبل از اقدام به راه اندازی آن، می تواند مانع از شکست های آینده سرمایه گذاران در این صنعت گردد.
در صنعت فست فود، غذای مقرون به صرفه در کمترین زمان ممکن در اختیار مشتریان قرار می گیرد. در این رستورانها، خدمات از طریق سرو غذا همراه با در نظر گرفتن مکانی برای سرو غذا انجام می گیرد. برخی از مشتریان، خدمات غذای بیرون بر را ترجیح میدهند. همچنین، از آنجائیکه این نوع کسب و کار، غذاهای لذیذی را به روشی سریع و کم هزینه در اختیار مشتریان قرار می دهد، بسیار محبوب بوده و علاقه مندان زیادی را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده است.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
الف) اطلاعات ظرفیت و میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | ضریب میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | 23 | درصد |
ب) اطلاعات مالی و اقتصادی طرح | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 22,130 | میلیون ریال |
2 | میزان سرمایه ثابت | 20,862 | میلیون ریال |
3 | میزان سرمایه در گردش | 1,269 | میلیون ریال |
4 | نرخ برگشت سرمایه | 36 | درصد |
5 | مدت زمان برگشت سرمایه | 2.8 | سال |
6 | سود خالص | 8,040 | میلیون ریال |
7 | سود ناخالص | 15,437 | میلیون ریال |
8 | هزینه خرید قطعات و مواد اولیه | 24,563 | میلیون ریال |
9 | هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 4,438 | میلیون ریال |
10 | ارزش افزوده خالص طرح | 14,243 | میلیون ریال |
11 | ارزش افزوده ناخالص طرح | 14,985 | میلیون ریال |
12 | هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 221 | میلیون ریال |
13 | هزینه های استهلاک طرح | 574 | میلیون ريال |
14 | سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه و سالن ها | 4,200 | میلیون ریال |
15 | سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 4,321 | میلیون ریال |
16 | هزینه های متغیر طرح | 27,283 | میلیون ریال |
17 | سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی | 1,260 | میلیون ریال |
18 | ارزش فروش محصولات | 40,000 | میلیون ریال |
19 | هزینه های ثابت طرح | 2,947 | میلیون ریال |
20 | تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح | 15 | نفر |
21 | هزینه های قبل از بهره برداری طرح | 168 | میلیون ریال |
22 | هزینه های حاملهای انرژی(سوخت ، آب شرب ، برق و…) | 231 | میلیون ریال |
23 | میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح | 2,842 | میلیون ریال |
24 | نسبت افزوده ناخالص به ارزش خدمات ارائه شده | 37 | درصد |
25 | نسبت افزوده خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 36 | درصد |
26 | نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل | 64 | درصد |
27 | سرانه سرمایه ثابت | 1,391 | میلیون ریال |
28 | سرانه سرمایه گذاری کل | 1,475 | میلیون ریال |
29 | نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 20 | درصد |
30 | سرانه ارزش خدمات ارائه شده | 2,667 | میلیون ریال |
31 | نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 12 | درصد |
32 | مقدار NPV | 13,984 | میلیون ریال |
33 | مقدار NPV/I | 19 | درصد |
34 | میزان IRR در حالت عادی | 67 | درصد |
35 | میزان IRR در حالت بدبینانه | 41 | درصد |
فست فود، غذایی است که در رستوران هایی به همین نام به صورت سریع تهیه شده و سرو می شود. این نوع کسب و کار، صنعتی چند میلیاردی است که با سرعت فزاینده ای در اکثر کشورها در حال رشد است. رستوران فست فود، رستورانی است که با غذایی که پس از سفارش به صورت سریع آماده و در اختیار مشتری قرار می گیرد، مشخص می شود. بسیاری از این نوع رستوران ها، بخشی از زنجیره رستوران یا عملیات فرانشیز هستند و مواد غذایی استاندارد شده به هر رستورانی از مکانهای مرکزی منتقل میشوند. همچنین فروشگاه های فست فود ساده تری مانند باجه یا دکه نیز وجود دارند که ممکن است دارای مکانی برای سرو غذا یا صندلی برای مشتریان باشند (یا نباشند). با توجه به اینکه سرمایه لازم برای راه اندازی یک فست فود، به خصوص در مناطقی با درآمد متوسط، نسبتاً اندک است، رستوران های فست فود کوچک در سراسر ایران در حال گسترش هستند.
در ایران، بازار رستوران فست فود یک تجارت در حال رشد است که تا حد زیادی به تغییر الگوهای سبک زندگی، رشد جمعیت، گروه سنی هدف و همچنین افزایش زنان شاغل وابسته است. در دنیای امروز که افراد، بسیار پرمشغله هستند، مراکزی که باعث صرفه جویی در زمان می شوند، نظیر رستوران های فست فود، به طور چشمگیری در حال رشد بوده و مورد تقاضای اغلب افراد می باشند. همچنین، سهولت دسترسی به وعدههای غذایی سریع و راحت، به افزایش طرفداران این نوع غذا منجر شده است. افرادی که دارای مشغله کاری بالایی هستند، تمایلی ندارند که زمان زیادی را برای تهیه و یا سرو غذا یا چیدن وعده های غذایی یا انتظار برای غذا در رستوران ها صرف کنند. از اینرو با درک این موضوع، فعالان این حوزه، روش های جدیدی را برای بازاریابی محصولات خود اتخاذ می کنند که به صرفه جویی در زمان مصرف کنندگان منجر می شود. همچنین، از آنجائیکه مصرفکنندگان در صدد هستند که زمان صرف غذا را با سایر فعالیتها نظیر خرید، کار یا مسافرت همزمان کنند، از اینرو تمایل دارند که زمان کمتری را برای غذا اختصاص دهند که این امر به رشد فزاینده صنعت فست فود منجر می شود.
همزمان با رشد فزاینده این نوع کسب و کار، تقاضا برای غذاهای فست فود و همچنین طرفداران آن نیز در حال افزایش است. علاوه بر این، گسترش تعداد فروشگاهها به افزایش دسترسی منجر می شود و از اینرو خرید غذاهای فست فود برای مصرفکنندگان به مراتب ساده تر می شود. همچنین لازم به ذکر است که در سال های اخیر، فروشگاه های غذاهای آماده نیز رشد چشمگیری داشته است. این اماکن معمولا دارای ظرفیت کمی هستند و اغلب بدون ظرفیت صندلی می باشند، و معمولا در مکان های غیر سنتی نظیر ساختمان های اداری، فروشگاه های بزرگ، فرودگاه ها و پمپ بنزین ها مستقر هستند. از اینرو، بایستی مکان هایی جهت افزایش راحتی و دسترسی مصرف کننده در نظر گرفته شود.
بر طبق شواهد و یافته های بدست آمده، رستوران های فست فود با تمرکز بر پخت سریع و آسان غذا دارای منوی بسیار دقیقی نیز می باشند. آنها معمولاً غذاهای پیچیده ای نیستند که برای تهیه آنها به سرآشپزهای حرفه ای نیاز باشد. در این نوع رستوران ها، بیشتر مواد اولیه از قبل بسته بندی شده اند و تجهیزات پخت و پز به نحوی طراحی شده است که همه چیز بسیار ساده است. همچنین کارکنان این رستوران ها غالبا تلاش می کنند که یکپارچگی مطلق را حفظ کرده و مشتریانشان بدون در نظر گرفتن مکانی که بازدید می کنند همواره طعم یکسان و لذیذی از غذا را تجربه کنند.
یکی دیگر از جنبه های مهم و قابل توجه این نوع رستوران ها، انتقال و جابجایی آسان مواد غذایی می باشد. بسیاری از افراد علاقه مند به فست فود، آنرا در حین رانندگی صرف می کنند و جابجایی آسان غالبا به افزایش جذابیت تجاری آن منجر می شود. از اینرو، غذاهایی نظیر همبرگر، سیب زمینی سرخ شده و هات داگ، از نمونه غذاهای متداول در منوی رستوران های فست فود می باشند.
سرفصل های طرح توجیهی راه اندازی فست فود: محاسبه سرمايه ثابت مورد نياز طرح – سرمايه مورد نياز جهت تامين ؛ نصب و راه اندازی تاسیسات – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل حمل و نقل کارگاهی و شهري – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل اداري ، آزمایشگاه و پشتيباني – سرمايه مورد نياز جهت تامين , نصب و راه اندازي تجهيزات مورد نياز – سرمایه مورد نیاز خرید انشعابات مورد نیاز – هزينه هاي قبل از بهره برداري – جمع بندي تعیین میزان سرمایه ثابت مورد نیاز اجرای طرح محاسبه هزینه های عملیاتی سالانه مورد نياز طرح – هزینه های حقوق و مزاياي سالانه کارکنان – هزینه های سالانه حامل های انرژی و ارتباطات – هزینه های سالانه استهلاک – هزینه های سالانه نگهداری و تعمیرات – هزینه های سالانه اداری و پشتیبانی – جمع بندي تعیین میزان هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمایه در گردش مورد نياز طرح – هزینه های خرید سالانه مواد اولیه مورد نیاز – جمع بندي تعیین میزان سرمایه در گردش مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمايه کل مورد نياز طرح – ارزش محصولات توليد شده متوسط ارزش سود خالص درطول يک سال کاري – محاسبه سود ناخالص – محاسبه سود قبل از پرداخت مالیات – محاسبه سود خالص متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص مدت زمان برگشت سرمايه تعیین نقطه سربسری– محاسبه متوسط هزینه های ثابت سالانه – محاسبه متوسط هزینه های متغیر سالانه – محاسبه نقطه سربسری ارائه خدمات ارائه شده تجزيه و تحليل شاخص های (نسبت های) مالی طرح محاسبه شاخص های تصمیم گیری و تحلیل اقتصادی – محاسبه ارزش فعلی خالص طرح Net Present Value ) NPV) – محاسبه ارزش فعلی درآمدهای طرح – محاسبه ارزش فعلی هزینه های طرح – نحوه محاسبه مقدار NPV – محاسبه نرخ بازگشت سرمایه NPV Ratio) NPV/I) – محاسبه نرخ بازده داخلی Internal Rate of Return ) IRR) – تحلیل حساسیت
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.