عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 23 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 23 | سال تهیه : 1401 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
فرا رسیدن فصل های گرم سال، خیلی از سرمایه گذاران را به فکر احداث یک مغازه آبمیوه و بستنی فروشی می اندازد. خیلی از ایرانی ها علاقه مند هستند تا برای فرار از گرمای تابستان، در این مغازه ها حضور یابند و از خوردنی های متنوع و خنکی که در آنها عرضه می شوند، استفاده کنند. مغازه های آبمیوه و بستنی از گذشته و همانطور که از نام آنها نیز مشخص است، اقدام به تهیه و فروش انواع بستنی ها و آبمیوه ها می کردند. البته امروزه علاوه بر ارائه بستنی های سنتی و آبمیوه های طبیعی، بسته به تصمیمات سرمایه گذار، محصولات دیگری از جمله ذرت مکزیکی، فست فودهای سبک و … نیز در این اماکن عرضه می شوند.
هدف از ارائه این طرح توجیهی نیز آشناسازی علاقه مندان به این کسب و کار با پیش نیازهای ضروری این طرح و همچنین میزان سرمایه گذاری اولیه مورد نیاز و نهایتا محاسبه سودآوری نهایی و مدت بازگشت سرمایه می باشد. به واسطه مطالعه طرح توجیهی راه اندازی مغازه آبمیوه و بستنی، می توان با میزان دقیق سرمایه گذاری اولیه آشنا شد و تصمیمات بهتری در مورد نحوه تامین سرمایه اتخاذ نمود.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
رديف | عنوان شاخص اطلاعاتی | ميزان | واحد |
1 | ضریب ميزان تولید در نقطه سربسر | 45% | درصد |
رديف | عنوان شاخص اطلاعاتي | ميزان | واحد |
1 | میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 10,964 | میلیون ریال |
2 | میزان سرمایه ثابت | 8,324 | میلیون ریال |
3 | میزان سرمایه در گردش | 2,645 | میلیون ریال |
4 | نرخ برگشت سرمایه | 45 | درصد |
5 | مدت زمان برگشت سرمایه | 2.6 | سال |
6 | سود خالص | 4,846 | میلیون ریال |
7 | سود ناخالص | 16,425 | میلیون ریال |
8 | هزینه خرید مواد اولیه و لوازم بسته بندی | 3,964 | میلیون ریال |
9 | هزینههای عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 10,125 | میلیون ریال |
10 | ارزش افزوده خالص طرح | 14,325 | میلیون ریال |
11 | ارزش افزوده ناخالص طرح | 14,964 | میلیون ریال |
12 | هزینههای نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 136 | میلیون ریال |
13 | هزینههای استهلاک طرح | 396 | میلیون ريال |
14 | سرمایه مورد نیاز جهت رهن مغازه | 1,125 | میلیون ریال |
15 | سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 5,129 | میلیون ریال |
16 | هزینههای متغیر طرح | 5,765 | میلیون ریال |
17 | سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل ونقل کارگاهی | 418 | میلیون ریال |
18 | ارزش فروش تولیدات سالانه طرح پس از اجرای طرح | 20,000 | میلیون ریال |
19 | هزینههای ثابت طرح | 6,497 | میلیون ریال |
20 | تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح | 10 | نفر |
21 | هزینههای قبل از بهره برداری طرح | 358 | میلیون ریال |
22 | هزینههای حاملهای انرژی و ارتباطات | 1,364 | میلیون ریال |
23 | میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح | 7,258 | میلیون ریال |
24 | نسبت افزوده ناخالص به ارزش فروش محصولات | 75 | درصد |
25 | نسبت افزوده خالص به ارزش فروش محصولات | 71 | درصد |
26 | نسبت افزوده خالص به سرمایهگذاری کل | 138 | درصد |
27 | سرانه سرمایه ثابت | 796 | میلیون ریال |
28 | سرانه سرمایهگذاری کل | 1,129 | میلیون ریال |
29 | نسبت سود خالص به ارزش فروش محصولات | 24 | درصد |
30 | سرانه ارزش فروش محصولات | 2,000 | میلیون ریال |
31 | نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 59 | درصد |
32 | مقدار NPV | 5,247 | میلیون ریال |
33 | مقدار NPV/I | 20 | درصد |
34 | میزان IRR در حالت عادی | 61 | درصد |
35 | میزان IRR در حالت بدبینانه | 18 | درصد |
مشاغل فروشگاهی مانند تهیه و عرضه انواع بستنی ها و آبمیوه ها را می توان در دسته کسب و کارهای خدماتی، طبقه بندی کرد. امروزه کسب و کارهای خدماتی، بخش عظیمی از چرخه اقتصادی کشورها را در دست گرفته اند و سودآوری های معقول و بعضاً کلانی را نصیب سرمایه گذاران آنها کرده اند. در مورد طرح توجیهی احداث آبمیوه و بستنی، یکی از فاکتورهای شددیدا تاثیرگذار روی موفقیت طرح را می توان مکان مغازه در نظر گرفت. مطمئنا قرار گرفتن مغازه در یک منطقه شلوغ و پرتردد می تواند بسیار مهم باشد. در ادامه نیز بحث کیفیت و قیمت مطرح می گردد. شاید مکانی که علاقه مند به احداث این مغازه هستید، دارای چندین همسایه با خدمات مشابه نیز باشد. باید عنوان کنیم که در برخی مناطق، رقابت شدیدی نیز در این زمینه وجود دارد. در نتیجه موارد بسیاری وجود دارند که می توانند باعث موفقیت و یا شکست یک کسب و کار گردند. در این زمینه، همانطور که عنوان شد، کیفیت محصولات ارائه شده، تنوع خوراکی ها و نوشیدنی ها و ارائه قیمت های رقابتی، می تواند بسیار مهم باشد. شاید یادگیری طرز تهیه یک نوشیدنی جدید که رقبای شما ارائه نمی دهند، برگ برنده شما در این بازار محسوب گردد.
همانند کسب و کار کافی شاپ، در این کسب و کار نیز شما در ارتباط مستقیم با مشتریان خواهید بود. در نتیجه، خستگی ناشی از کار نباید عاملی برای برخورد بد با مشتریان تان باشد. مشتری مداری نیز یکی از برگ های برنده شما نسبت به رقبایتان خواهد بود.
راه اندازی این کسب و کار خوشمزه و جالب، نیازمند تامین یک سرمایه اولیه می باشد. این سرمایه اولیه صرف هزینه هایی مانند خرید یا اجاره یک ملک مناسب، خریداری تجهیزات اولیه مورد نیاز، دکوراسیون، مواد اولیه و … خواهد شد. با توجه به متغیر بودن قیمت دستگاه های مورد نیاز، باید در ابتدا اقدام به استعلام قیمت دقیق دستگاه های مناسب کنید. البته این کار توسط کارشناسان طرح نویس و در داخل این طرح توجیهی، انجام می گیرد. اگر دقت داشته باشید، عبارت “دستگاه های مناسب” را به کار بردیم؛ یعنی اینکه کارآفرین باید بسته به مطالعات بازاری و تجربیاتی که در این زمینه دارد و همچنین با در نظر گرفتن تعداد مشتریان احتمالی، اقدام به خرید دستگاه هایی با ظرفیت مناسب کند. خرید دستگاه هایی که شاید مورد نیاز نباشند و یا ظرفیت تولید کمتر یا بسیار بیشتر از تعداد مشتریان احتمالی را داشته باشند، می تواند موجب هدررفت سرمایه اولیه گردد.
میزان دقیق سرمایه گذاری اولیه، بستگی به تصمیمات کارآفرین خواهد داشت. با این حال برای راه اندازی این مغازه به مکانی حداقل 20 متر مربعی نیاز خواهید داشت. مطمئنا اگر ارائه خدمات به مشتریان بیشتری را مدنظر دارید، می توانید بسته به سرمایه اولیه تان، مکان بزرگتری را خریداری یا اجاره نمایید.
از جمله تجهیزات مورد استفاده در بخش بستنی این کسب و کار می توان به تجهیزات بستنی، یخچال ایستاده، خامه زن، یخساز و … اشاره کرد. در بخش فروش آبمیوه، به تجهیزات بیشتری نیاز خواهید داشت؛ از جمله این دستگاه ها می توان به بلندر صنعتی، آب مرکبات گیر، آب هویج گیر، شربت سردکن، شیر گرم کن، مخلوط کن، دستگاه یخ در بهشت و … اشاره نمود. تهیه هر کدام از این دستگاه ها بسته به تصمیمات شما در زمینه تنوع محصولات ارائه شده، متغیر خواهد بود.
در همین جای بحث باید اشاره کنیم که داشتن یک منوی محصولات پربار و همچنین ارائه سریع هر کدام از این محصولات به مشتریان می تواند مزیت رقابتی شما محسوب گردد. به مرور زمان و با کسب سود، می توانید دستگاه های جدیدتری را وارد کار کنید که مطمئنا داشتن هر کدام از آنها می تواند محصولات فهرست شده در منوی شما را افزایش داده و مشتریان شما را زیادتر کند. به عنوان مثال، در بین این دستگاه ها می توان به دستگاه سیب پوست کن حرفه ای و صنعتی اشاره کرد. تصور کنید که داشتن این دستگاه چقدر می تواند باعث سرعت گرفتن کار شما در تهیه خوراکی ها و نوشیدنی ها گردد.
در ابتدا باید عنوان کنیم که سود نهایی، وابسته به میزان سرمایه گذاری اولیه می باشد. هرچقدر که سرمایه اولیه بیشتر باشد، سود نهایی نیز به طبع آن، بیشتر خواهد بود. تمامی این موارد به صورت دقیق در این طرح توجیهی، مورد اشاره قرار گرفته اند. محاسبه سود و برآورد مدت زمان بازگشت سرمایه، با استفاده از محاسبات نرم افزار کامفار و توسط کارشناسان انجام می گیرد. جدای از این بحث، باید به موارد و فاکتورهای بسیاری نیز اشاره کنیم که سودآوری نهایی این طرح را مشخص می کنند.
داشتن برنامه ریزی و یک استراتژی کسب و کار دقیق، می تواند فاکتور بسیار مهمی در موفقیت این کسب و کار باشد. طرح توجیهی با ترسیم یک نقشه راه دقیق، به کارآفرینان کمک می کند تا مسیر صحیح رسیدن به موفقیت در این کسب و کار را طی نمایند. اگر در منطقه مورد نظر خود برای فعالیت در این کسب و کار، با رقبای دیگری نیز مواجه هستید، مطمئنا کسب مزیت رقابتی می تواند به سودآور شدن کسب و کار شما کمک کند. در این بین، می توان به انتخاب محل مناسب و پرتردد برای کسب و کار و همچنین انتخاب اسم مناسب برای مغازه، می تواند بسیار مهم باشد. در ادامه نیز طی کردن مراحل کسب مجوز از نهادهای مرتبط، تهیه لیست تجهیزات برای راه اندازی، تهیه منوی محصولات و تعیین قیمت آنها، باید در اولویت کارآفرینان این طرح باشند. نهایتا می توان این کسب و کار را یک حوزه پرسود و با توجیه پذیری اقتصادی بالا عنوان کرد.
محاسبات انجام شده در طرح توجیهی احداث آبمیوه و بستنی براورد هزینه های ثابت ، جاری ، درامدها زمین محل اجرای طرح محوطه سازی طرح ساختمانها شرح مشخصات تجهیزات مورد نیاز طرح تاسیسات طرح (برقی و مکانیکی و سایر تاسیسات) اثاثیه اداری و رفاهی طرح هزینه های قبل از بهره برداری وسائط نقلیه و حمل و نقل طرح تعیین نیروی انسانی مورد نیاز به تفکیک بخش ها و با ذکر تخصص مورد نیاز (تولیدی ، غیرتولیدی) مشخصات مواد اولیه و کمکی و بسته بندی تولید (برای هر کدام از محصولات) برآورد میزان مصرف برق ، آب ، سوخت ، ارتباطات و غیره به تفکیک تولیدی و غیر تولیدی تعمیر نگهداری استهلاک بررسی هزینه های متغیر و هزینه های ثابت هزینه های عملیاتی هزینه های غیر عملیاتی سرمایه در گردش مورد نیاز پیش بینی قیمت فروش محصولات پیش بینی درآمد حاصل از فروش محصولات (هزار ریال) صورت سود و زیان طرح نقطه سر به سر دوره بازگشت سرمایه
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.