سفارش طرح توجیهی

طرح توجیهی احداث باغ گلابی

عنوان فارسی :


دانلود بیزینس پلن احداث باغ گلابی به مساحت 30 هکتار

مناسب برای: کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند.
نحوه دریافت فایل: بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود.
اصول نگارش : براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها
محتوای محصول: گزارش طرح توجیهی در 14 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است.
تعداد صفحات: 14 سال تهیه : 1402
کیفیت نگارش: طلایی قابلیت ویرایش و چاپ: دارد
pear farming
قیمت دانلود :
425,000 تومان
سفارش طرح توجیهی
شرح موضوع

هدف از تهیه این طرح توجیهی، بررسی هزینه ها و سود مربوط به راه اندازی کسب و کار کاشت و پرورش میوه گلابی می باشد. در این طرح توجیهی، تمامی هزینه های اولیه مربوط به راه اندازی طرح شامل هزینه زمین، هزینه ابزارآلات کشاورزی، هزینه تامین آب، خرید کود، نهال و … در نظر گرفته شده اند و کارشناسان این حوزه با محاسبات نرم افزاری، توانسته اند تا برآوردی از میزان سودآوری نهایی و مدت بازگشت سرمایه به دست آورند که تمامی این موارد به صورت دقیق در این طرح توجیهی، اشاره شده اند.

پرورش تجاری درختان گلابی به شرطی که به صورت منطقی و در مقیاس متوسط تا بزرگ انجام گیرد، می تواند منبع درآمد خوبی باشد. همانند اکثر درختان میوه، در رابطه با پرورش گلابی نیز شما نیازمند صرفه جویی به لحاظ اقتصادی هستید. این امر بدین معناست که معمولا نمی توان با پرورش 30 یا 50 درخت به درآمد خوبی دست پیدا کرد، چون هزینه های ثابت انجام این کار بالاتر از درآمد کسب شده نهایی خواهد بود. مکان خوب شروع کار، باغی به مساحت حداقل یک هکتار با 600 تا 800 درخت یا بیشتر است. درخت گلابی به اندازه متوسط قادر به تولید مقدار قابل توجهی میوه از سال سوم تا ششم بعد از کاشت بوده و تا 35 الی 50 سالگی می تواند هنوز باردهی خوبی داشته باشد. مواردی که باید در زمینه پرورش گلابی در نظر گرفت به شرح زیر است: باید مکان کشت را به دقت با توجه به الزامات اقلیمی واریته درخت خود، نیازهای خاک و البته مطابق با بازار انتخاب کنید. سپس، باید در مورد انتخاب درختان استاندارد، نیمه پاکوتاه و پاکوتاه تصمیم بگیرید. اکثر پرورش دهندگان تجاری، ارقام نیمه پاکوتاه گلابی را برای کشت انتخاب می کنند. فواصل کاشت، گرده افشانی، کوددهی، آبیاری، هرس و تنک کردن برای دستیابی به عملکرد خوب در طولانی مدت به شدت مهم است. در نهایت، باید بتوانید گروه کوچکی از کارکنان باتجربه را برای برداشت میوه های خود در زمان مناسب برداشت، استخدام کنید. این مساله می تواند مشکل ساز باشد، چون درخت گلابی دارای بازده زمانی کوچکی برای برداشت میوه است. در صورتیکه نتوانید گلابی های خود را در این مدت برداشت کنید، کیفیت میوه به شدت کاهش خواهد یافت (برخی از بخش های میوه به حالت زبر در خواهد آمد).

پرورش دهندگان درخت گلابی باید درک خوبی از باردهی متناوب داشته باشند، چون این مساله ممکن است میزان تولید آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. باردهی متناوب تمایل برخی درختان میوه به عملکرد بیشتر از تولید متوسط در یک ساله و بسیار کمتر از تولید متوسط در سال بعد است. برخی ارقام گلابی دارای تمایل ذاتی به باردهی دو ساله دارند که این مساله اغلب به دلیل عدم تنک شدن، کمبود نیتروژن، تنش آبی و دلایل دیگر، تشدید می شود.

در اکثر موارد، درخت گلابی یک درخت برگریز است (برگ های خود را به صورت فصلی از دست می دهد) که می تواند تا 4 تا 6 متر بلندی یا حتی بیشتر رشد کند. تقریبا همه درختان گلابی که برای میوه کشت می شوند، برگریز هستند، اما ارقام کمی (بیشتر ارقام زینتی) همیشه سبز می باشند. درخت گلابی عضوی از خانواده رزاسه است. شکوفه دهی این درخت در فصل بهار صورت می گیرد. میوه بر روی شاخه های 2 یا چند ساله بالغ می شود. این میوه ها در اواخر زمستان یا پاییز بسته به رقم بالغ می شود. یک درخت متوسط گلابی قادر به تولید مقدار قابل توجهی میوه از سال چهارم تا ششم بعد از کاشت بوده و می تواند تا 30 الی 40 سالگی به میوه دهی ادامه دهد.

اعتقاد بر این است که درختان گلابی از قرن اول قبل از میلاد، عمدتا در آسیا کشت می شدند. گسترش عمده آن تا حدودی به این دلیل است که درخت گلابی بسیار انعطاف پذیر و مقاوم در برابر سرما و خشکی است، اما این مقاومت به اندازه سیب نیست. حدود 70 درصد تولید جهانی گلابی در چین صورت می گیرد، اما درختان گلابی در شمال و جنوب آمریکا، اروپا و ترکیه نیز کشت می شود. Pyrus communis، Pyrus pyrifolia و Pyrus bretschneider  بیش از 95 درصد درختانی که در سطح جهان میوه می دهند را تشکیل داده، با این حال، بیش از 2500 رقم شناخته شده از گلابی در جهان وجود دارد.

در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:

عنوان فعالیت: طرح توجیهی باغ گلابی
ظرفیت: 600 تن در سال
محل اجرا: قابل اجرا در کلیه مناطق کشور
اشتغال طرح: 19نفر
سرمایه ثابت طرح: 2.398.260.000 تومان
سرمایه در گردش: 3.038.357.500 تومان
سرمایه گذاری کل طرح: 5.436.617.500 تومان
میزان زمین طرح: 30 هکتار
میزان تسهیلات مورد نیاز: 4.000.000.000 تومان
نوع تسهیلات: وام 5 ساله
نقطه سر به سر: 514.25
مدت برگشت سرمایه: 0.5 سال (6 ماه)
نرخ بازدهی سرمایه: 61.25%
NPV: 547.25

درآمد باغ گلابی

هر کسب و کاری در حوزه کشاورزی، نیازمند داشتن یک سرمایه اولیه می باشد که اصلی ترین هزینه در این حوزه نیز، هزینه مربوط به خریداری زمین می باشد. بسته به مساحت زمین انتخاب شده برای شروع کار، باید هزینه هایی را نیز برای خریداری تجهیزات کشاورزی، نهال درخت گلابی، کود مناسب، هزینه تامین آب و … در نظر گرفت. در این بیزینس پلن، تمامی هزینه های مربوط به طرح به صورت دقیق توسط کارشناسان این حوزه بررسی شده و ارائه گردیده اند. با در نظر گرفتن این داده ها ورودی و همچنین انجام مطالعات بازاری، می توان سودآوری نهایی طرح و مدت بازگشت سرمایه را برآورد نمود. مطمئنا درآمد نهایی طرح بستگی به ظرفیت تولید نهایی و همچنین یک سری فاکتورهای دیگر مانند کیفیت محصول، زمان عرضه به بازار و … دارد.

احداث باغ گلابی

آشنایی با کاشت و برداشت گلابی

گلابی یکی از مهم ترین میوه ها بعد از سیب بوده و بومی مناطق نیمه معتدل و ساحلی جهان است. این میوه متعلق به خانواده رزاسه و جنس پیروس است. گلابی می تواند در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری رشد کند و دارای سازگاری اقلیمی است. این درخت دارای اندازه متوسط بوده و تا ارتفاع حدود 4 تا 6 متری رشد می کند.

در زیر برخی فواید گلابی برای سلامتی ذکر شده است:

  • کمک به کنترل فشار خون
  • کمک به پیشگیری از سرطان
  • کمک به پایین آوردن کلسترول
  • مفید برای سلامت روده
  • کمک به رفع یبوست
  • منبع خوب انرژی
  • کمک به کاهش تب
  • تقویت کننده سیستم ایمنی
  • کمک به کاهش التهاب
  • کمک به پیشگیری از پوکی استخوان
  • مفید برای بارداری
  • منبع عالی فیبر

آب و هوای مورد نیاز برای پرورش میوه گلابی

گلابی با شرایط اقلیمی گسترده ای سازگار است، این درخت محدوده دمایی زیر 27 درجه سانتی گراد و بالای 44 درجه سانتی گراد را تحمل می کند. دوره سرمازدگی برای هر رقم، متغیر است. سرمازدگی بهاره به گلدهی درخت آسیب می زند بنابراین باید از کشت این درخت در دشت ها اجتناب ورزید. از کشت در مناطق مستعد بارش تگرگ نیز باید خودداری کرد، چون این مساله به گیاهان و میوه درخت آسیب وارد می کند.

الزامات خاک در پرورش میوه گلابی

میوه گلابی در خاک های با زهکشی خوب، عمیق و غنی با بافت متوسط، بهترین رشد را خواهد داشت. برای رشد و عملکرد این میوه، ترجیحاً خاک نسبتا رسی استفاده می شود. این محصول می تواند خاک های مرطوب را تحمل کند، اما متحمل به شرایط خشکی نیست. عمق بهینه خاک 170 تا 180 سانتی متر برای رشد بهتر ریشه و تولید میوه ترجیح داده می شود. گلابی بر روی خاک های عمیق تر نسبت به خاک های کم عمق تر عملکرد بهتری نشان می دهد. این محصول نیازمند pH خنثی در محدوده 5.5 تا 7.5 به دلیل کمبود آهن در خاک های بسیار قلیایی است. خاک های غنی از نیتروژن به دلیل ایجاد پسیل و سوختگی گلابی در این خاک ها برای کشت گلابی مناسب نیست.

می توان گفت که دوره خوابی این درخت، یعنی در پاییز و زمستان، می تواند بهترین زمان کاشت درخت گلابی محسوب گردد. در این بین، توصیه می شود تا نهال ها را در اواخر پاییز در باغ بکارید.

در مورد آماده سازی زمین نیز باید عنوان کرد که زمین باید عاری از همه علف های هرز و هر گونه ساقه ها و ریشه های قدیمی درختان قبلا پرورش یافته دیگر باشد. دو گاوآهن برای شخم زدن خاک و رسیدن به خاک ریز، کافی است. زمین باید به گونه ای تسطیح شود که هیچ گونه رکود آبی وجود نداشته باشد. معمولا، سیستم چیدمان درخت گلابی وابسته به توپوگرافی زمین و تراکم گیاهان است. به طور کلی، سیستم مربعی و مستطیلی در این زمینه به کار گرفته می شود. با این حال، سیستم کانتور در مناطق تپه ای استفاده می شود. در کاشت میوه گلابی، فاصله کاشت وابسته به رقم، حاصلخیزی خاک، پایه و شرایط اقلیمی منطقه می باشد. گودالی به ابعاد 1 در 1 متر باید حفر شود. این گودال ها با مخلوطی از خاک و کود دامی کاملا پوسیده یا کمپوست آلی و 25 گرم خاک BHC پر می شود. حوضچه ها باید بلافاصله بعد از کاشت، آماده گردد. سطح خاک باید کمی بالاتر از نزدیک تنه باشد تا از تماس مستقیم آب با تنه جلوگیری گردد. هر گونه جوانه ای بر روی پاجوش های ریشه و پایه را حذف کنید. آبیاری باید بلافاصله بعد از ته نشین شدن خاک صورت گیرد.

لازم به ذکر است که تکثیر درخت گلابی، از طریق بذر، قلمه ریشه دار، پایه، جوانه زدن و پیوند زدن و پایه کلونال انجام می گیرد. به منظور گسترش یکنواخت میوه و حفظ رشد قوی، هرس مناسبی باید صورت گیرد. روش بدنه اصلی مرکزی در محصول گلابی اتخاذ می شود. در این روش، 4 یا 5 اندام با فاصله خوب باید در طول مرحله 3 تا 4 سالگی اول کاشت درخت توسعه یافته و سپس بدنه اصلی ایجاد شود. در فرایند هرس، مقدار خاصی از تنک کردن و برگشت سر به سمت جانبی در حال رشد در نظر گرفته می شود. هرس در گلابی و سیب تقریبا مشابه هم است.

کشت متناوب بهترین روش برای کسب درآمد بیشتر در طول 1 تا 2 سال کاشت است. محصولاتی مانند گندم، نخود و آفتابگردان مناسب ترین گیاهان برای کشت متناوب با گلابی است. در صورت در نظر گرفتن کشت متناوب، ممکن است نیاز به کودهای اضافی برای این محصولات باشد.

کود دامی و شیمیایی در پرورش میوه گلابی

به طور کلی، درخت 10 ساله گلابی نیازمند حدود 80 تا 90 کیلو گرم FMY کاملا پوسیده، 650 تا 700 گرم نیتروژن، 300 تا 350 گرم P205 و 650 تا 700 گرم پتاسیم اکسید است. دوز کامل فسفر و پتاسیم باید همراه با کود دامی استفاده شود. در مورد کاربرد نیتروژن، نصف دوز نیتروژن باید در 21 روز قبل از مرحله گلدهی و نصف دیگر بعد از تشکیل میوه به کار گرفته شود. در صورت کمبود روی و آهن در خاک، می توان از روی سولفات و سولفات آهن مناسب استفاده کرد. این کار هنگام آماده سازی زمین انجام می گیرد.

گلابی

آبیاری در پرورش میوه گلابی

ابتدا گلابی باید بعد از نشست خاک، آبیاری شود. آبیاری دوم باید بلافاصله بعد از کاشت صورت گیرد. آبیاری بعدی بعد از 2 تا 3 روز کاشت صورت می گیرد. آبیاری های بعدی باید بر اساس نیاز درخت صورت گیرد. در خاک های سنگین دارای محتوای بالاتر رطوبت، آبیاری سطح بالای 1 متر برای رشد درخت و نمو میوه بسیار مهم است. در مورد خاک های لومی، رطوبت باید در عمق 1.5 متری برای داشتن عملکرد بهتر وجود داشته باشد. در مورد بارش های سنگین، آب نباید به حالت راکد قرار داشته باشد و زهکشی باید به خوبی صورت گیرد. رطوبت بیش از حد بر رنگ و کیفیت میوه تاثیر خواهد گذاشت. دفعات آبیاری عمدتا وابسته به ظرفیت نگه داری رطوبت در خاک است. بعد از برداشت گلابی، درختان باید به فاصله هر سه هفته آبیاری شوند. آبیاری قطره ای می تواند در نواحی با مشکل آب به کار گرفته شود.

همچنین باید به کنترل علف های هرز نیز دقت کرد. در کاشت گلابی، علف های هرز را می توان با بیل زدن، به صورت مکانیکی یا با استفاده از علف کش ها کنترل کرد. قبل از ظهور، از علف کش Hexuron 80wp به میزان 4 گرم در هکتار باید طی 2 هفته اول اسفند ماه استفاده کرد. برای پس از ظهور، هنگامی که علف های هرز به ارتفاع حدود 15 سانتی متر رسیده اند، می توان از علف کش گراماکسون 24 به میزان 3 لیتر در هکتار / 200 لیتر آب به کار برد.

در مورد آفات و بیماری های درخت گلابی باید عنوان کرد که بادزدگی یا آتشک، بلاست، پوسیدگی ریشه و طوقه، کرم شانکر گلابی بهاره، زوال گلابی، پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه، کرم سیب و پسیل گلابی متداول ترین آفات و بیماری های موجود در کشت میوه گلابی است. برای انجام اقدامات کنترلی، با نزدیک ترین بخش باغبانی / کشاورزی محل خود تماس بگیرید.

برداشت گلابی را می توان هنگامی که میوه برای مصرف تازه کاملا به بلوغ رسیده، انجام داد. در مورد صادرات یا بازارهای با فاصله طولانی یا اهداف کنسرو سازی، میوه را باید هنگامی که سفت و سخت است، برداشت کرد. درجه بندی باید بر اساس اندازه و کیفیت میوه با حذف هر گونه میوه آسیب دیده انجام شود. بسته بندی را می توان در لایه هایی درون جعبه های چوبی، پلاستیکی یا مقوایی انجام داد. در باغات با مدیریت خوب می توان به متوسط عملکرد 30 تا 40 تن گلابی در هر هکتار زمین دست یافت.

کلیه محصولات توسط تیم پشتیبانی فراپلن بررسی شده و در سایت قرار گرفته است، در صورت رخداد هر گونه مشکل احتمالی لینک دانلود مجددا برای شما ارسال خواهد شد. همچنین شما میتوانید در صورت داشتن هر گونه سوال با تیم پشتیبانی به شماره 09360147484 تماس بگیرید.
فهرست مطالب و محتویات

- مطالعات مالی و اقتصادی - میزان سرمایه‌گذاری (ثابت و در گردش) - هزینه‌های جاری - تولیدات و ارزش تولیدات - جدول تحلیل مالی - تحلیل و درصد فروش در نقطه سربه‌سر - دوره بازگشت سرمایه - جدول پیش‌بینی ترازنامه - ارائه شاخص‌های مالی - جدول محاسبات تحليل هزينه فايده واحد - برنامۀ زمان‌بندی اجرا - زمانبندی اجرا - مدت زمان بهره‌برداری

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “طرح توجیهی احداث باغ گلابی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 20 =

پشتیبانی

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی