عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 38 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 38 | سال تهیه : 1401 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
ضرورت سالم نگه داشتن مواد غذایی مختلف برای وارد کردن به چرخه مصرف در ماه های مختلف سال، از جمله ضروریات اصلی مرتبط با امنیت غذایی محسوب می شود. برخی از مواد غذایی جهت فرا رسیدن زمان مناسب برای توزیع، در سردخانه های صنعتی نگه داری می شوند. سردخانه ها عمدتا به سه نوع تقسیم بندی می گردند که عبارتند از سردخانه های زیر صفر، بالای صفر و دو منظوره.
سردخانه های زیرصفر برای نگهداری محصولات و مواد غذایی فاسدشدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و … استفاده می شوند. نوع بالای صفر معمولا به منظور تازه نگه داشتن برخی مواد غذایی همچون میوه ها، سبزیجات، لبنیات و … استفاده می شوند. در این راستا و یا توجه به میزان سرمایه گذاری، می توان حالت دو منظوره را نیز در نظر گرفت که هر دو حالت را شامل می گردد.
در این نمونه طرح توجیهی، به بررسی شاخص ها و محاسبات فنی و مالی مربوط به راه اندازی یک سردخانه زیرصفر با ظرفیت ده هزار تن پرداخته شده است. مطالعه این طرح توجیهی، برای سرمایه گذاران قبل از شروع کسب و کار، از جمله واجبات است چرا که چشم انداز کلی مربوط به این صنعت را در اختیار قرار می دهد و می تواند مانع از شکست های مالی ناشی از عدم آگاهی در این صنعت گردد.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
الف) اطلاعات ظرفیت و میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | ضریب میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | 28 | درصد |
ب) اطلاعات مالی و اقتصادی طرح | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 300,638 | میلیون ریال |
2 | میزان سرمایه ثابت | 297,853 | میلیون ریال |
3 | میزان سرمایه در گردش | 2,785 | میلیون ریال |
4 | نرخ برگشت سرمایه | 31 | درصد |
5 | مدت زمان برگشت سرمایه | 3.3 | سال |
6 | سود خالص | 91,781 | میلیون ریال |
7 | سود ناخالص | 190,000 | میلیون ریال |
8 | هزینه خرید قطعات و مواد اولیه | 0 | میلیون ریال |
9 | هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 63,654 | میلیون ریال |
10 | ارزش افزوده خالص طرح | 141,986 | میلیون ریال |
11 | ارزش افزوده ناخالص طرح | 176,918 | میلیون ریال |
12 | هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 5,829 | میلیون ریال |
13 | هزینه های استهلاک طرح | 33,778 | میلیون ريال |
14 | سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه و سالن ها | 89,720 | میلیون ریال |
15 | سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 143,878 | میلیون ریال |
16 | هزینه های متغیر طرح | 13,951 | میلیون ریال |
17 | سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی | 31,000 | میلیون ریال |
18 | ارزش فروش محصولات | 190,000 | میلیون ریال |
19 | هزینه های ثابت طرح | 49,704 | میلیون ریال |
20 | تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح | 16 | نفر |
21 | هزینه های قبل از بهره برداری طرح | 1,155 | میلیون ریال |
22 | هزینه های حاملهای انرژی(سوخت ، آب شرب ، برق و…) | 7,252 | میلیون ریال |
23 | میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح | 13,764 | میلیون ریال |
24 | نسبت افزوده ناخالص به ارزش خدمات ارائه شده | 93 | درصد |
25 | نسبت افزوده خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 75 | درصد |
26 | نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل | 47 | درصد |
27 | سرانه سرمایه ثابت | 18,616 | میلیون ریال |
28 | سرانه سرمایه گذاری کل | 18,790 | میلیون ریال |
29 | نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 48 | درصد |
30 | سرانه ارزش خدمات ارائه شده | 11,875 | میلیون ریال |
31 | نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 12 | درصد |
32 | مقدار NPV | 38,332 | میلیون ریال |
33 | مقدار NPV/I | 11 | درصد |
34 | میزان IRR در حالت عادی | 28 | درصد |
35 | میزان IRR در حالت بدبینانه | 22 | درصد |
موفقیت در راه اندازی سردخانه های صنعتی همانند هر کسب و کار اقتصادی دیگری، تحت تاثیر عوامل مختلفی می باشد که از جمله مهم ترین آنها می توان به مدیریت صحیح آن اشاره کرد. این کسب وکار نیز همانند هر فعالیت اقتصادی دیگری می تواند سود سرشاری را برای سرمایه گذاران آن در پی داشته باشد و یا حتی باعث شکست های مالی جبران ناپذیری گردد. اینجاست که برنامه ریزی صحیح و داشتن تخصص و تجربه در تیم مدیریتی می تواند عاملی تعیین کننده در موفقیت کسب و کار باشد. طرح توجیهی، همان سندی است که می تواند سرمایه گذار را با پیش نیازهای کلی طرح آشنا سازد. در مورد راه اندازی سردخانه، این موارد می توانند شامل مواردی همچون هزینه های ساخت سوله، مساحت زمین مورد نیاز، نیروی انسانی متخصص مورد نیاز، بررسی و مطالعات بازار برای بررسی کشش بازار در یک منطقه خاص و … باشند.
در ادامه بحث باید به ضرورت وجود سردخانه ها در یک کشور اشاره کنیم. فعالیت انبارداری و سردخانه را می توان از پایه های اقتصادی یک کشور عنوان کرد؛ چرا که عوامل مختلفی را تحت تاثیر قرار می دهد و نبود آن می تواند بخش عظیمی از چرخه اقتصادی و امنیت غذایی یک کشور را به خاطر بیاندازد. گسترش کارخانجات و واحدهای تولید مواد غذایی از جمله مواد غذایی خام و فرآوری شده، باعث می شود تا نیاز به سردخانه های صنعتی برای نگه داری آنها، پررنگ تر شود. همچنین برخی از مواد غذایی تولید شده شاید توجیه اقتصادی خوبی برای عرضه به بازار در برخی از فصول و ماه های سال را نداشته باشند؛ به همین دلیل است که باید مراکزی برای نگه داری چند ماهه این مواد وجود داشته باشد.
میزان سرمایه اولیه برای راه اندازی یک سردخانه استاندارد، به یک سری موارد کلی و همچنین تصمیمات سرمایه گذار بستگی دارد. ظرفیت سردخانه و همچنین نوع سردخانه از جمله اولین فاکتورها هستند. سردخانه ها معمولا در ظرفیت های 100 تن، 500 تن، 1000 تن، 2000 تن، 3000 تن، 5000 تن و 10000 تن احداث و راه اندازی می گردند. در این راستا، بخش عمده ای از سرمایه اولیه طرح، صرف خرید تجهیزاتی مانند کندانسور، کمپرسور و … می شوند. در این راستا، هزینه هایی مانند خرید زمین، ساخت سوله، عایق بندی سوله، تاسیسات برق رسانی و … را نیز باید در نظر گرفت. لازم به توضیح است که تمامی این پیش نیازها و میزان عددی هر کدام از آنها در این طرح توجیهی ارائه شده اند.
همانطور که در ابتدای مبحث نیز ذکر کردیم، یکی از عوامل مهم موفقیت این کسب و کار، داشتن یک مدیریت قوی روی طرح می باشد. همچنین یک سردخانه در صورتی که در مکان مناسبی احداث گردیده و از تجهیزات مناسبی نیز برای آن استفاده گردد، می تواند سودآوری بالایی را برای تیم سرمایه گذار آن به همراه داشته باشد.
راه اندازی سردخانه های دومنظوره، مطمئنا سودآوری بالایی دارد؛ با این حال، در راستای اتخاذ این تصمیم نیز باید شرایط مختلف هر منطقه و تحقیقات دقیق بازاری در آن حوزه انجام پذیرد. به عنوان مثال شاید در یک منطقه خاص، احداث یک سردخانه زیرصفر، توجیه اقتصادی بهتری نسبت به حالت دو منظوره داشته باشد.
در بررسی توجیه پذیری اقتصادی هر کسب و کاری، همواره باید یک سری عوامل ثابت را در نظر داشته باشیم. یعنی اینکه اگر یک محصول یا خدماتی، دارای کشش بازاری است و تقاضا برای آن وجود دارد، پس می توان سودآوری آن را نیز انتظار داشت. در این بین، تنها یک سری فاکتورها وجود دارند که موفقیت یا عدم موفقیت یک طرح را تعیین می کنند. به عنوان مثال، انتخاب یک منطقه مناسب، استفاده از تجهیزات مناسب، مشتری مداری، مطالعات دقیق بازاری و غیره.
در این طرح توجیهی خاص، به معرفی طرح راه اندازی سردخانه زیر صفر پرداخته شده است. در بررسی تقاضای این بازار، باید عنوان کرد که مردم همواره علاقه مند هستند تا به مواد غذایی مورد نیاز خود در فصول مختلف دسترسی داشته باشند. شاید در چندین دهه یا چندین سال قبل، این امکان وجود نداشت و مردم از روش های دیگری برای نگه داری برخی از مواد غذایی برای فصول دیگر استفاده می کردند؛ به عنوان مثال، خشک کردن و …؛ ولی امروزه و با پیشرفت تکنولوژی، مشخص شده که نگهداری مواد غذایی در حالت بالای صفر و پایین صفر (با توجه به نوع ماده غذایی) می تواند بهترین روش باشد و در این راستا، یک سری امکانات نیز ایجاد گردیده است. امروزه مردم تمایل دارند تا مواد غذایی را در تمام فصول سال، و با قیمتی مناسب و در بهترین حالت از نظر مشخصات ظاهری و حفظ ارزش غذایی، در دسترس خود داشته باشند. در این بین، خریداری محصولات از کشاورزان و کارخانجات و نگهداری در سردخانه، و نهایتا عرضه به بازار در فصل های کمبود آن ماده غذایی، می تواند سودآوری خوبی را به همراه داشته باشد. در این بین، سردخانه هایی که بتوانند آن ماده غذایی را در بهترین کیفیت ممکن حفظ کرده و با قیمت مناسبی وارد بازار نمایند، مطمئنا شاهد بازار خوبی خواهند بود.
نهایتا، از شما مخاطب گرامی می خواهیم تا اگر تجربه خاصی در این حوزه دارید، آن را با ما و مخاطبان دیگر، در پایین همین نوشته و در قسمت نظرات عنوان نمایید. همچنین اگر علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه هستید و به دنبال کسب تجربه و دانش می باشید، همکاران ما در بخش پشتیبانی سایت فراپلن، پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
سرفصل های طرح توجیهی سردخانه زیر صفر ۱۰۰۰۰ تنی شامل: محاسبه سرمايه ثابت مورد نياز طرح توجیهی سردخانه – زمین – سرمايه مورد نياز جهت محوطه سازي – سرمايه مورد نياز جهت ساخت و سازهای – سرمايه مورد نياز جهت تامين ؛ نصب و راه اندازی تاسیسات – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل حمل و نقل کارگاهی و شهري – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل اداري ، آزمایشگاه و پشتيباني – سرمايه مورد نياز جهت تامين , نصب و راه اندازي تجهيزات مورد نياز – سرمایه مورد نیاز خرید انشعابات مورد نیاز – هزينه هاي قبل از بهره برداري – جمع بندي تعیین میزان سرمایه ثابت مورد نیاز اجرای طرح محاسبه هزینه های عملیاتی سالانه مورد نياز طرح توجیهی سردخانه زیر صفر – هزینه های حقوق و مزاياي سالانه کارکنان – هزینه های سالانه حامل های انرژی و ارتباطات – هزینه های سالانه استهلاک – هزینه های سالانه نگهداری و تعمیرات – هزینه های سالانه اداری و پشتیبانی – جمع بندي تعیین میزان هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمایه در گردش مورد نياز طرح توجیهی سردخانه زیر صفر ۱۰۰۰۰ تنی – هزینه های خرید سالانه مواد اولیه مورد نیاز – جمع بندي تعیین میزان سرمایه در گردش مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمايه کل مورد نياز طرح توجیهی سردخانه – ارزش محصولات توليد شده متوسط ارزش سود خالص درطول يک سال کاري – محاسبه سود ناخالص – محاسبه سود قبل از پرداخت مالیات – محاسبه سود خالص متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص مدت زمان برگشت سرمايه تعیین نقطه سربسری – محاسبه متوسط هزینه های ثابت سالانه – محاسبه متوسط هزینه های متغیر سالانه – محاسبه نقطه سربسری ارائه خدمات ارائه شده تجزيه و تحليل شاخص های (نسبت های) مالی طرح محاسبه شاخص های تصمیم گیری و تحلیل اقتصادی – محاسبه ارزش فعلی خالص طرح Net Present Value ) NPV) – محاسبه ارزش فعلی درآمدهای طرح – محاسبه ارزش فعلی هزینه های طرح – نحوه محاسبه مقدار NPV – محاسبه نرخ بازگشت سرمایه NPV Ratio) NPV/I) – محاسبه نرخ بازده داخلی Internal Rate of Return ) IRR) – تحلیل حساسیت
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.