عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 50 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 50 | سال تهیه : 1401 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
هدف از نگارش این طرح توجیهی، بررسی امکانسنجی و مطالعات بازار در حوزه راه اندازی خط تولید تجهیزات مرتبط با آشپزخانه های صنعتی می باشد. این تجهیزات شامل تولید دیگ صنعتی، کباب پز صنعتی، سخچال صنعتی، دستگاه های بسته بندی، نانوایی، دستگاه ظرف شور، اجاق گازهای صنعتی و … می باشند.
سرمایه گذاران به واسطه مطالعه این طرح توجیهی می توانند آشنایی جامع تری با پیش نیازهای راه اندازی این نوع از کارخانه به دست آورند. لازم به توضیح است که هر سرمایه گذار قبل از شروع یک طرح صنعتی، به دنبال جواب هایی در مورد میزان دقیق سرمایه اولیه و همچنین برآورد سودآوری نهایی و مدت زمان بازگشت سرمایه می باشد. مطالعه این طرح توجیهی می تواند این پاسخ ها را در اختیار سرمایه گذاران و تامین کنندگان مالی طرح قرار دهد تا با داشتن یک چشم انداز بهتر، شروع به پیاده سازی طرح نمایند.
هر سرمایه گذار قبل از شروع راه اندازی یک طرح اقتصادی، برای اینکه بتواند طرح خود را رسمی تر کند، باید به دنبال اخذ یک سری مجوزهای ضروری کسب و کار باشد. داشتن یک طرح توجیهی قوی می تواند راه گرفتن مجوزهای ضروری یک کسب و کار را هموارتر نماید. همچنین بخش تسهیلات بانک ها به واسطه مطالعه این بیزینس پلن می توانند تصمیمات بهتری در مورد میزان وام اعطایی به کارآفرینان، اتخاذ نمایند.
مطالعه طرح توجیهی می تواند سرمایه گذار را با چشم اندازهای آتی طرح آشنا نماید تا سرمایه گذار بتواند با داشتن یک برنامه ریزی دقیق، مسیر موفقیت را بهتر طی نماید. داشتن یک برنامه ریزی دقیق و همچنین آگاهی از کلیات و جزئیات یک کسب و کار، می تواند مانع از شکست های احتمالی ناشی از عدم آگاهی گردد.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
عنوان شاخص اطلاعاتی | ميزان |
ضریب ميزان ارائه خدمات در نقطه سربسر | 41 درصد |
میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 31,025 میلیون ریال |
میزان سرمایه ثابت | 23,258 |
میزان سرمایه در گردش | 7,985 |
نرخ برگشت سرمایه | 35 درصد |
مدت زمان برگشت سرمایه | 2.9 سال |
سود خالص | 10,851 |
سود ناخالص | 29,932 |
هزینه خرید مواد اولیه و قطعات | 29,748 |
هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 15,157 |
ارزش افزوده خالص طرح | 27,652 |
ارزش افزوده ناخالص طرح | 28,780 |
هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 375 |
هزینه های استهلاک طرح | 977 |
سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه | 9,306 |
سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 5,033 |
هزینه های متغیر طرح | 37,017 |
سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری | 2,020 |
ارزش فروش تولیدات سالانه طرح پس از اجرای طرح | 59,680 |
هزینه های ثابت طرح | 9,375 |
تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز | 14 نفر |
هزینه های قبل از بهره برداری طرح | 350 |
هزینه های حاملهای انرژی و ارتباطات (سوخت ، آب شرب ،تلفن ، برق و…) | 777 |
میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی | 9,786 |
نسبت افزوده ناخالص به ارزش کل فروش سالانه | 48 درصد |
نسبت افزوده خالص به کل فروش سالانه | 46 درصد |
نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل | 89 درصد |
سرانه سرمایه ثابت | 1,785 |
سرانه سرمایه گذاری کل | 2,358 |
نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 18 درصد |
سرانه ارزش کل فروش محصولات سالانه | 4,263 |
نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 47 درصد |
مقدار NPV | 35,258 |
مقدار NPV/I | 48 درصد |
میزان IRR در حالت عادی | 52 درصد |
میزان IRR در حالت بدبینانه | 25 درصد |
آشپزخانه های صنعتی همانطور که شاید تا حدودی با آنها آشنایی داشته باشید، محیط هایی هستند که در آنها تعدادی آشپز و پرسنل به پخت و آماده سازی غذا و در ظرفیت بالا و به صورت روزانه، مشغول هستند. این نوع آشپزخانه ها معمولا غذای مورد نیاز رستوران ها، هتل ها، ادارات، سازمان ها، دانشگاه ها و به طور خلاصه، ارگان ها و سازمان های بزرگ را تامین می کنند. در نتیجه می توان گفت که تجهیزات مورد استفاده از این اماکن، بسیار متفاوت تر و تخصصی تر از تجهیزات آشپزخانه های معمولی در منازل می باشند.
البته باید اشاره کرد که پخت غذا در حجم بالا، تنها معیار مربوط به یک آشپزخانه صنعتی نیست، بلکه تجهیزات استفاده شده در این اماکن است که باعث صنعتی شدن و حرفه ای تر شدن یک آشپزخانه می گردد. در محیط این آشپزخانه ها یک سری ملاک های کلی وجود دارد، مانند اینکه باید غذا با سرعت بسیار بیشتر و در زمان کمتری آماده گردد و در کنار آن نیز کیفیت در حد بالایی باشد و مسائل بهداشتی نیز در حد بالایی رعایت گردد. این موارد به واسطه داشتن یک پرسنل با تجربه و مهم تر از همه، داشتن تجهیزات مناسب برای این نوع آشپزخانه ها میسر می گردد.
در ساخت این نوع تجهیزات اکثرا از استیل زنگ نزن، استفاده می شود، چرا که مقاومت بسیار بالایی دارند و نظافت و ضدعفونی کردن آنها نیز بسیار آسان تر است. انتخاب نوع تجهیزات، بسیار مهم می باشد. آشپزخانه های واقع در رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها، فست فودها، کافی شاپ ها و … هر کدام دارای معیارهای متفاوتی هستند و کارکردهای مختلفی دارند. به عنوان مثال شاید برخی از تجهیزات استفاده شده در آشپزخانه های بیمارستان ها، در یک کافی شاپ یا فست فود، مورد نیاز نباشند.
لازم به ذکر است که این تجهیزات، دارای تنوع بسیار بالایی هستند و طبقه بندی آنها نیز کار آسانی نیست؛ در این بین باید عنوان کرد که تجهیزات مربوط به پخت و پز، از جمله اساسی ترین تجهیزات در این آشپرخانه ها محسوب می گردند. افرادی که علاقه مند به راه اندازی این نوع آشپزخانه ها هستند باید با در نظر گرفتن چشم انداز کسب و کار خود و اینکه تمایل به پاسخگویی به چه نیازهایی را دارند، باید تجهیزات خود را انتخاب نمایند و مطمئنا کسب مشاوره از یک فرد باتجربه در این حوزه، می تواند بسیار مفید باشد.
تا به اینجای بحث با اهمیت این نوع تجهیزات آشنا شدیم. این تجهیزات می توانند وارداتی باشد. با این حال در داخل کشور نیز شرکت های مبادرت به تولید این نوع تجهیزات می کنند. موضوع این طرح توجیهی نیز راه اندازی خط تولید و ساخت این نوع تجهیزات و ابزارآلات می باشد.
در این طرح و تقریبا هر طرح تولیدی و صنعتی دیگری، نیاز به یک سرمایه اولیه ثابت وجود دارد. در مورد راه اندازی خط تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی، سرمایه اولیه عمدتاً صرف هزینه های خریداری و ساخت سیلوی کارگاهی و همچنین خریداری تجهیزات و ماشین آلات تولیدی می گردد. هزینه های دیگر نیز مربوط به استخدام و آموزش منابع انسانی، هزینه های مربوط به انرژی (آب، برق، گاز)، هزینه های تعمیرات و نگهداری ماشین آلات و … می شوند. همانطور که ذکر شد، تجهیزات مورد استفاده در آشپرخانه های صنعتی، طیف گسترده ای را شامل می شوند. در این راستا، تولید هر کدام از این تجهیزات نیز نیازمند نیروی کار متخصص و همچنین ماشین آلات تخصصی می باشد که هر کدام مطمئنا نیازمند سرمایه گذاری های مجزایی دارند. همچنین باید در نظر داشت که با توجه به تورم موجود در کشور و تغییر روزانه قیمت ماشین آلات باعث شده تا سرمایه گذاران برای شروع طرح، نیازمند محاسبات دقیق و به روزی باشند. در این طرح توجیهی، تمامی پیش نیازهای مربوط به راه اندازی طرح، به طور دقیق، محاسبه و تعیین گردیده اند. این هزینه ها از جزئی ترین موارد تا کلی ترین موارد را شامل می شوند و در آنها، حتی هزینه های مربوط به حمل و نقل محصولات نیز در نظر گرفته می شود.
مطالعه این طرح توجیهی، می تواند سرمایه گذار را با میزان دقیق سرمایه اولیه مورد نیاز برای این ایده اقتصادی، آشنا نماید.
در بررسی سودآوری هر طرح اقتصادی، معمولا باید بازار هدف و تقاضای موجود برای محصولات و خدمات را بررسی کرد. مطالعات بازار به کارآفرینان، این امکان را می دهد تا آشنایی بیشتری با مشتریان خود پیدا کند و با در نظر گرفتن نیازهای آنها، اقدام به ارائه محصولات و خدمات نماید. در مورد آشپرخانه های صنعتی، تا جایی که بررسی شده، می دانیم که این آشپزخانه ها تقریبا در هر سازمان و ارگان بزرگ و کوچکی وجود دارند. از طرفی نیز شاید با توجه به یک سری مسائل، هزینه های نمونه های خارجی تجهیزات مورد نیاز در این آشپزخانه ها، تا حدی زیاد باشد. در این راستا، کارآفرینانی که به صورت دانش بنیان اقدام به ساخت این تجهیزات و البته در کیفیت بسیار بالا نمایند، مطمئنا مورد توجه این صنعت قرار خواهند گرفت.
در ادامه بحث باید عنوان کنیم که برآورد دقیق سودآوری نهایی طرح، مربوط به میزان سرمایه گذاری اولیه و نیز ظرفیت تولید نهایی می باشد. کیفیت و قیمت این تجهیزات، حرف اول را در کسب سهم بازاری بیشتر می زنند. مطمئنا افرادی که از این دستگاه ها استفاده می کنند، در همان چند روز اول با کیفیت محصولات، آشنایی پیدا خواهند کرد. رضایت مشتریان منجر به وفاداری آنها خواهد شد. در همین راستا، استراتژی های بازاریابی و تبلیغات نیز بسیار مهم می باشند. داشتن یک تیم بازاریابی قوی می تواند فروش تجهیزات آشپرخانه صنعتی را تا حد زیادی افزایش دهد. در همین زمینه، محصولاتی که دارای کیفیت بالایی باشند، می توانند بازارهای بین المللی را نیز هدف قرار دهند.
نهایتا باید عنوان کرد که با توجه به محاسبات انجام شده با استفاده از نرم افزار، مشخص گردیده که میزان سودآوری نهایی و همچنین مدت بازگشت سرمایه در این کسب و کار، اعدادی هستند که توجیه پذیری اقتصادی بالایی دارند. در این راستا، سرمایه گذارانی که با یک برنامه ریزی دقیق وارد این کسب و کار گردند، مطمئنا سودآوری خوبی را تجربه خواهند کرد.
سرفصل های طرح توجیهی راه اندازی خط تولید تجهیزات و لوازم آشپزخانه صنعتی مقدمه فصل اول (تعاريف و معرفی خدمات ارائه شده) : دلايل انجام مطالعات فنی و اقتصادی بررسی محصولات تولیدی معرفی محصول خصوصیات مواد اولیه مورد نیاز کد آیسیک محصولات تولیدی تعرفه گمرکی استانداردهای مربوطه شرایط واردات شرایط صادرات وضعیت فعلی تولیدکنندگان داخلی تعیین حداقل ظرفیت تولید موازنه عرضه و تقاضا فصل دوم (بررسی فنی طرح توجیهی) : تشریح کلی روش تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی نکاتی در خصوص ایستگاه های اصلی خط تولید مواد و ترکیبات مورد نیاز شرح وظایف قسمتهای مختلف واحد صنعتی تشریح وسایل حمل و نقل موردنیاز تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی فعلی کشور اهمیت استراتژیک ایجاد این صنعت پیشنهاد منطقه برای اجرای طرح اطلاعات محورها و زمانبندی اجرای طرح (نمودار گانت) افق برنامه های میان مدت و بلندمدت اجرای طرح فصل سوم (محاسبات مالی اجرای طرح) : محاسبه سرمایه ثابت مورد نیاز طرح سرمایه مورد نیاز ابتیاع زمین سرمایه مورد نیاز محوطه سازی سرمایه مورد نیاز جهت ساخت و ساز ابنیه و کاربری ها سرمایه مورد نیاز جهت تامین ، نصب و راه اندازی تاسیسات سرمایه مورد نیاز خرید وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی سرمایه مورد نیازخرید وسایل اداری و پشتیبانی سرمایه مورد نیاز خرید و نصب تجهیزات سرمایه مورد نیاز خرید انشعابات هزینه های قبل از بهره برداری هزینه های عملیاتی مورد نیاز طرح هزینه های سالانه حقوق و مزایایی سالانه کارکنان هزینه سالانه حامل های انرژی هزینه های سالانه استهلاک هزینه های سالانه نت هزینه های اداری و پشتیبانی و تبلیغات ميزان سرمايه در گردش هزینه خرید مواد اولیه جمع بندی و محاسبه سرمایه درگردش ميزان سرمايه کل مورد نياز طرح ارزش محصولات تولیدی ارزش سود خالص در طول يک سال کاری محاسبه سود ناخالص محاسبه سود قبل از مالیات محاسبه میزان مالیات محاسبه سودخالص متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص متوسط مدت زمان برگشت سرمايه محاسبه و تعیین نقطه سربسر محاسبه هزینه های ثابت سالانه محاسبه هزینه های متغیر سالانه جمع بندی و محاسبه نقطه سربسر تجزیه و تحلیل شاخه ای (نسبت های) مالی طرح فصل چهارم (محاسبه شاخصهای تصمیم گیری و تحلیل اقتصادی) : محاسبه ارزش فعلی خالص پروژه NPV محاسبه ارزش فعلی درآمدهای طرح محاسبه ارزش فعلی هزینه های طرح نحوه محاسبه مقدار NPV محاسبه نرخ بازگشت سرمایه (NPV/I) محاسبه نرخ بازده داخلی (IRR) تحلیل حساسیت طرح تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی خلاصه اطلاعات کلیدی طرح ضمائم طرح حمایت های اقتصادی و بازرگانی از طرح حمایت تعرفه ای از طرح منابع و ماخذ علمی و اطلاعاتی بکار رفته
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.