عنوان فارسی : |
|
مناسب برای: | کارآفرینان، سرمایه گذاران و کلیه کسانی که علاقمند به شروع یک کسب و کار جدید هستند. |
نحوه دریافت فایل: | بعد از تکمیل پرداخت (خرید)، بلافاصله فایل قابل دانلود خواهد بود. |
اصول نگارش : | براساس استانداردهای طرح توجیهی کشور و مناسب برای اخذ تسهیلات از بانک ها |
محتوای محصول: | گزارش طرح توجیهی در 30 صفحه و در قالب ورد (WORD) قابل ویرایش و PDF آماده شده است. |
تعداد صفحات: 30 | سال تهیه : 1402 |
کیفیت نگارش: طلایی | قابلیت ویرایش و چاپ: دارد |
کسب و کار پرورش کیوی در ایران، از حدود چند دهه پیش رونق یافته و کارآفرینان زیادی به سمت پرورش تجاری آن سوق پیدا کرده اند. کیوی در واقع توت خوراکی از چند گونه تاک چوبی از دسته Actinidia است. معمول ترین گروه واریته کیوی، بیضی شکل با اندازه ای بزرگ تر از تخم مرغ است.
این میوه یک پوست نازک، پرزدار، الیافی، ترش مزه، اما خوردنی به رنگ قهوه ای روشن و گوشت سبز روشن یا طلایی با ردیف هایی از دانه های ریز سیاه خوردنی دارد. این میوه بافتی نرم با مزه شیرین و منحصربفرد دارد. چین در رتبه اول تولید کیوی قرار دارد و در سال 2018، این کشور نزدیک نیمی از مصرف جهانی میوه کیوی را تولید کرد. کشت کیوی در چین بسیار معمول است و میوه بومی منطقه مرکزی و شرق چین است. اولین توصیف ثبت شده از کیوی به قرن دوازدهم (در طول سلسله سونگ) بر می گردد.
اما کسب و کار پرورش تجاری کیوی در ابتدای قرن نوزدهم از چین به زلاندنو گسترش یافت که در آنجا اولین کشت تجاری انجام شد. میوه کیوی با استقرار سربازان انگلیسی و آمریکایی در زلاندنو در طول جنگ جهانی دوم معروف شد و بعدها به طور عادی ابتدا به بریتانیا و سپس به کالیفرنیا صادر شد. در کنار چین و زلاندنو، کیوی به طور گسترده در استرالیا، شیلی، ایتالیا، فرانسه، ژاپن، اسپانیا، ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر نیز کشت می شود. پرورش کیوی در ایران نیز محبوبیت دارد و استان گیلان را می توان قطب تولیدکننده و صادرکننده این میوه در کشور عنوان کرد.
هدف از ارائه این طرح توجیهی نیز علاوه بر آشنایی با پیش نیازها و روش های کاشت، داشت و برداشت این میوه، بررسی و ارزیابی بازار این محصول و همچنین محاسبه میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای آن بوده است. لازم به ذکر است که به واسطه مشخص شدن میزان دقیق سرمایه اولیه، برآوردی از سودآوری نهایی این طرح نیز انجام شده است. کارآفرینان علاقه مند به فعالیت در این حوزه کشاورزی، می توانند به واسطه مطالعه این طرح توجیهی، دید بهتری نسبت به آینده این صنعت به دست آورند و با چشم انداز بازتری، تصمیمات مربوط به نحوه تامین سرمایه را اتخاذ نمایند.
در ادامه، جدول مربوط به خلاصه طرح و شاخص های تحلیلی آن قرار داده شده است:
الف) اطلاعات ظرفیت و میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | ضریب میزان ارائه خدمات در نقطه سر به سر | 29 | درصد |
ب) اطلاعات مالی و اقتصادی طرح | |||
ردیف | عنوان شاخص اطلاعاتی | میزان | واحد |
1 | میزان سرمایه کل مورد نیاز اجرای طرح | 25,591 | میلیون ریال |
2 | میزان سرمایه ثابت | 25,219 | میلیون ریال |
3 | میزان سرمایه در گردش | 371 | میلیون ریال |
4 | نرخ برگشت سرمایه | 37 | درصد |
5 | مدت زمان برگشت سرمایه | 2.7 | سال |
6 | سود خالص | 9,565 | میلیون ریال |
7 | سود ناخالص | 20,378 | میلیون ریال |
8 | هزینه خرید قطعات و مواد اولیه | 1,623 | میلیون ریال |
9 | هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز طرح | 7,288 | میلیون ریال |
10 | ارزش افزوده خالص طرح | 18,301 | میلیون ریال |
11 | ارزش افزوده ناخالص طرح | 19,750 | میلیون ریال |
12 | هزینه های نگهداری و تعمیرات (نت) سالانه طرح | 492 | میلیون ریال |
13 | هزینه های استهلاک طرح | 1,281 | میلیون ريال |
14 | سرمایه مورد نیاز جهت تامین ابنیه و سالن ها | 2,800 | میلیون ریال |
15 | سرمایه مورد نیاز خرید تجهیزات | 13,979 | میلیون ریال |
16 | هزینه های متغیر طرح | 3,775 | میلیون ریال |
17 | سرمایه مورد نیاز تامین وسایل حمل و نقل شهری و کارگاهی | 4,500 | میلیون ریال |
18 | ارزش فروش محصولات | 22,000 | میلیون ریال |
19 | هزینه های ثابت طرح | 5,216 | میلیون ریال |
20 | تعداد پرسنل ستادی و اجرایی مورد نیاز اجرای طرح | 4 | نفر |
21 | هزینه های قبل از بهره برداری طرح | 168 | میلیون ریال |
22 | هزینه های حاملهای انرژی(سوخت ، آب شرب ، برق و…) | 136 | میلیون ریال |
23 | میزان حقوق سالانه پرسنل ستادی و اجرایی طرح | 4,973 | میلیون ریال |
24 | نسبت افزوده ناخالص به ارزش خدمات ارائه شده | 90 | درصد |
25 | نسبت افزوده خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 83 | درصد |
26 | نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل | 72 | درصد |
27 | سرانه سرمایه ثابت | 6,305 | میلیون ریال |
28 | سرانه سرمایه گذاری کل | 6,398 | میلیون ریال |
29 | نسبت سود خالص به ارزش خدمات ارائه شده | 43 | درصد |
30 | سرانه ارزش خدمات ارائه شده | 5,500 | میلیون ریال |
31 | نسبت سود خالص به سرمایه ثابت | 12 | درصد |
32 | مقدار NPV | 10,571 | میلیون ریال |
33 | مقدار NPV/I | 28 | درصد |
34 | میزان IRR در حالت عادی | 41 | درصد |
35 | میزان IRR در حالت بدبینانه | 35 | درصد |
کسب و کار پرورش تجاری کیوی را می توان از جمله کسب و کارهای سودآوری و با توجیه پذیری اقتصادی خوب عنوان کرد. این موضوع فقط در حرف نیست و با نگاهی به محاسبات انجام شده در این طرح توجیهی، می توان آن را متوجه شد. یکی از پیش نیازهای شروع هر کسب و کار در هر حوزه را می توان نگارش طرح توجیهی مخصتص آن عنوان کرد. کارآفرینانی که تمایل دارند تا کسب و کار خود را به صورت اصولی و بر مبنای یک برنامه جامع پیش ببرند، به مطالعه طرح توجیهی مربوط به آن می پردازند. در طرح توجیهی احداث باغ کیوی، مباحث مالی مربوط به این طرح دنبال می گردد، به صورتی که محاسبات فنی، مالی و اقتصادی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار انجام شده و برآورد دقیقی از میزان سودآوری و مدت زمان بازگشت سرمایه آن مشخص می گردد. همچنین کارآفرینانی که به دنبال رسمیت بخشیدن به کسب و کار خود هستند، می بایستی اقدام به اخذ مجوزهای ضروری کسب و کار نمایند. در مورد این کسب و کار، اخذ مجوزهای ضروری از سازمان جهاد کشاورزی استان، لازم می باشد. همچنین، کسب و کارهای کشاورزی نیازمند سرمایه اولیه هستند که هزینه خریداری ماشین آلات، نهال ها، کود شیمیایی، تجهیزات آبیاری و … می شود. کارآفرینان به واسطه ارائه طرح توجیهی دقیق به بانک ها و موسسات مالی می توانند مسیر گرفتن وام و تسهیلات بانکی را نیز هموارتر نمایند.
راه اندازی کسب و کار پرورش تجاری کیوی مزیت هایی دارد. در اینجا می کوشیم تا به مزیت های مهم این کسب و کار اشاره کنیم.
ما معمولاً سیب را میوه معجزه آمیز می نامیم و این درست است. اما کیوی میوه بسیار خوبی است که مملو از ویتامین ها و مواد معدنی اصلی می باشد. در اینجا کمی در مورد مزایای میوه کیوی توضیح می دهیم.
پرورش کیوی، بسیار ساده و آسان است و حتی اگر تازه کار باشید نیز می توانید این کسب و کار را شروع کنید. کیوی را می توان در انواع خاک های حاصل خیز در اقلیم های معتدل با گرمای مناسب تابستانی، کشت کرد. در اینجا کمی در مورد پرورش کیوی از کاشت، داشت و برداشت و بازاریابی توضیح می دهیم.
در ابتدا و همانند بسیاری از کشب و کارهای حوزه کشاورزی، انتخاب یک محل خوب، بسیار مهم است. پیش از هر چیز باید یک مکان بسیار خوب برای پرورش کیوی انتخاب کنید. مکان انتخاب شده باید بخوبی زهکشی شده و حاصلخیز باشد و سطح pH باید 6.5-5.5 باشد (این درختان می توانند حتی در خاک اسیدی نیز رشد خوبی داشته باشند). درخت کیوی نسبتاً پرطاقت است و در گستره دمایی وسیعی رشد می کند. اما در صورتی بهترین کیفیت میوه را تولید می کنند که زمین انتخاب شده، امکانات زهکشی خوبی داشته و بسیار حاصلخیز باشد. آنها به پناهگاه در برابر باد، رطوبت مناسب در طول سال و حفاظت از یخبندان های پائیزی و بهاری نیاز دارد. و اگر خدمات حمل و نقل خوبی در منطقه انتخاب شده وجود داشته باشد، بهتر است.
در ادامه باید به موضوع آماده سازی خاک بپردازیم. آماده سازی کامل خاک برای پرورش این میوه، بسیار مهم است. این درختان در خاک زهکشی شده و حاصلخیز، بخوبی رشد می کنند. گستره pH باید بین 5.5 تا 6.5 باشد. آب دهی منظم و مناسب نیز برای رشد میوه ها، بسیار مهم است. در مناطق معتدل با باران های منظم نباید نگرانی زیادی در مورد آبدهی داشته باشید. اما آنها در طول فصل های خشک، به آبدهی متوسط نیاز دارند. باید سطح pH خاک را به طور عالی حفظ کنید. عدم آبدهی مناسب و باران، موجب عدم توازن سطح pH در خاک می شود. آب بیش از حد هم موجب مشکل جدی در این درختان می شود. به ویژه در مناطقی که در موسم بارندگی، باران سنگین می بارد، آب باران بیش از حد برای این درختان، خطرناک است. پس باید کیوی را در زمین های بلند بکارید تا مانع مشکلات آب شود.
برای آماده سازی زمین، زمین های شیب دار به صورت پلکان هایی برای کاشت کیوی، طراحی می شود. آماده سازی عالی خاک عامل بسیار مهم برای ایجاد موفق باغ کیوی است. آماده سازی خاک شامل آماده سازی گودال ها، مخلوط کردن کود مزرعه و پرکردن گودال ها می باشد. باغستان ها معمولاً با 55 کیلوگرم فسفر، 200 کیلوگرم نیتروژن و 150-100 کیلوگرم پتاسیم در هکتار در بهار و ابتدای تابستان کوددهی می شوند.
در مورد ملزومات آب و هوایی برای این درختان نیز باید گفت که میوه کیوی در اقلیم های معتدل با گرمای مناسب تابستان، بهترین رشد را دارد.
کیوه یک گیاه کم عمر نیست و خواهید توانست 40-30 بار از یک درخت میوه برداشت کنید. انتخاب واریته بسیار مهم است و فصل کشت بسته به واریته متفاوت است. در بیشتر موارد درختچه های کیوی در اوایل بهار کاشته می شوند. همانطور که ذکر کردیم، انتخاب واریته، موضوع مهمی است. بسته به واریته، میوه ها بسیار متفاوت هستند، اگرچه بیشتر آنها به آسانی از شکل و ظاهر میوه شناخته می شوند. در این راستا، پوست میوه، اندازه، پرز دار بودن و رنگ متفاوتی را می توان در واریته های مختلف کیوی مشاهده کرد. رنگ، آبدار بودن، بافت و مزه گوشت هم متفاوت است. برخی میوه ها، غیرقابل چشیدن هستند، در حالی که دیگر میوه ها بهتر از بیشتر گونه های تجاری می باشند.
پرفروش ترین واریته نیز، کیوی کرک دار می باشد. گونه های دیگری که به طور معمول خورده می شوند عبارتند از کیوی طلایی، انگور فرنگی تخم مرغی چینی، میوه کیوی بادوام، کیوی قطبی، کیوی ارغوانی، درختچه نقره ای و میوه کیوی قرمز. فصل کشت و فرآیند آن به واریته بستگی دارد. پس بهتر است با جهاد کشاورزی منطقه خود مشورت کنید، آنها خواهند توانست بهترین واریته برای منطقه شما را انتخاب کنند. در مورد فصل کشت واریته مورد نظر یا انتخاب شده خود نیز بهتر است تا اطلاعات بیشتری کسب نمایید و از تجارب کشاوران در این حوزه استفاده کنید. واریته های مهم و معروف جهانی و تجاری این میوه عبارتند از کیوی پرزدار، درخت های کیوی همیشه سبز و کیوی قطبی.
پس از انتخاب واریته مطلوب، دانه ها را از تامین کننده های محلی بخرید. سعی کنید دانه های با کیفیت، پربازده و بدون بیماری را از دولت محلی یا تولید کننده بخش خصوصی، خریداری کنید. می توانید خرید آنلاین دانه ها را نیز بررسی کنید.
می توانید دانه ها را از میوه رسیده نیز جمع آوری کنید. پس از جمع آوری دانه ها، باید آزمایشی انجام دهید تا دانه های قادر به جوانه زدن را پیدا کنید. می توانید از آزمایش شناورسازی دانه برای یافتن دانه های قابل جوانه زدن استفاده کنید. دانه ها را در یک گلدان بگذارید و کمی آب در آن بریزید. سپس سعی کنید تا دانه ها را با استفاده از انگشتان، در آب فرو ببرید. دانه هایی که شناور باقی می مانند، بدون کیفیت هستند و جوانه نمی زنند. دانه ها را کف آب نگه دارید و دانه های شناور را جدا کنید. مقدار دقیق دانه در هکتار به واریته و فاصله کشت بستگی دارد. مقدار آن چند گرم دانه در هکتار است.
روش مناسب کاشت برای رشد گیاهان کیوی سالم و پربار، بسیار مهم است. درختچه های کیوی از دانه رشد می کنند. دانه ها ابتدا در یک واسط رشد، جوانه می زنند و سپس جوانه ها به زمین کشت اصلی منتقل می شوند.
بهترین روش جوانه زدن دانه های کیوی، استفاده از کاغذهای بافت دار است. دو دستمال کاغذی آلی را بردارید و دانه های با کیفیت مناسب را مستقیماً روی آن قرار دهید. و سپس اولی را با دومین دستمال کاغذی بپوشانید. و سپس آنها را با دقت در یک کبسه چندلایه قرار دهید که اجازه عبور هوا را نمی دهد. به طور طبیعی فرآیند جوانه زنی، نیازمند رطوبت و گرماست. پس کمی هوا داخل کیسه نایلونی نگه دارید تا از رطوبت مناسب آن مطمئن شوید. بسته به واریته و کیفیت دانه، جوانه زدن 6-2 هفته طول خواهد کشید. سپس کاغذ را به دقت ببرید تا به ریشه های جوانه آسیب نزنید. و سپس آن را روی یک سینی یا گلدان با خاک غنی از کود آبی قرار دهید تا برای 3-2 ماه آینده رشد کند. همچنین اگر جوانه ها را از یک فروشگاه یا گلخانه بخرید، می توانید این مراحل را حذف کنید.
وقتی جوانه ها آماده کشت شد، یک گودال به اندازه مناسب برای جا دادن ریشه جوانه ها، حفر کنید. اگر یک گیاه گلدانی را در باغ می کارید و آنها را جابجا نمی کنید، مراقب ریشه ها باشید. باید پیش از کاشت جوانه (حداقل یک ماه پیش از کاشت)، خاک را با کودهای آلی و شیمیایی غنی کنید. این گیاه باید در سطح نسبتاً معادل سطحی که در گلخانه یا گلدان رشد داده شده، کاشته شود.
در مورد فاصله گذاری باید گفت که فاصله یک گیاه با گیاه دیگر بسته به واریته و سیستم پرورش، متفاوت است. معمولاً سیستم های سایبان و میله تی شکل برای کاشت درختچه های کیوی انتخاب می شود. در سیستم میله تی شکل، فاصله چهارمتری بین ردیف ها و 6 متری میان گیاهان، معمول است. در حالیکه در سیستم سایبانی، فاصله هر ردیف را در حدود 6 متر، حفظ می کنند. گیاهان نر را در سراسر باغ پخش کنید تا از گرده افشانی بهتر مطمئن شوید. نسبت درخت نر به ماده باید 1 به 5 باشد. لازم به ذکر است که درختان کیوی، به شکل رویشی و از طریق برش و پیوند، تکثیر می شوند.
مراقبت بیشتر از گیاهان برای رشد خوب آنها و تولید بیشینه، یک ضرورت است. کیوی یک گیاه کاشتی و سپس برداشتی نیست و گیاهان به مراقبت و نگهداری زیادی نیاز دارند. در اینجا کمی در مورد مراقبت از گیاهان کیوی توضیح می دهیم و ابتدا به موضوع کوددهی درختان کیوی اشاره می کنیم. نیتروژن، مهم ترین عامل برای تولید میوه بهتر و بزرگ تر است. در نیمه اول فصل رشد گیاهان، نیتروژن را به مقدار زیادی به عنوان کود در خاک، استفاده کنید. کوددهی آخر فصل، ابعاد میوه را بهتر خواهد کرد (با اینحال در مورد آسیب بعدی ناشی از میوه ناقص نیز هشدار می دهیم). یک دوز کود تا 20 کیلوگرم کود، نیم کیلوگرم مخلوط NPK برای کوددهی هر ساله برای هر گیاه توصیه می شود و پس از پنج سال، حدود یک تن کود، 0.9-0.85 کیلوگرم نیتروژن، 0.6-0.5 کیلوگرم فسفر و 0.9-0.8 کیلوگرم پتاسیم در هر سال برای هر گیاه لازم است. درختان کیوی به CI بالا نیاز دارند، چون کمبود آن تاثیر معکوس بر رشد ریشه و شاخه دارد. اما میزان بیش از حد B و Na هم مضر است. کود را در خاک در اطراف درخت های جوان مخلوط کنید و کودها را به طور یکسان در کل سطح خاک درخت های بالغ پخش نمایید.
در مورد آبدهی درختان کیوی باید عنوان کنیم که لازم نیست تا در طول فصول بارندگی، نگران آبیاری باشید. اما گیاهان در طول فصل خشک به آب نیاز دارند. آب بیش از حد برای آنها ضرر دارد و آبدهی مناسب، رشد سالم درختان کیوی را تضمین خواهد کرد. آبیاری عموماً زمانی که میوه در مرحله ابتدایی رشد است، لازم است. گیاهان را در فاصله های 15-10 روزه آبیاری کنید.
گستراندن برای ایجاد و حفظ یک شاخه اصلی خوش ریخت و چارچوب بازوی میوه دهنده، لازم است. شاخه های حمایت کننده درختان کیوی به زودی قد می کشند، حتی پیش از این که درختان کاشته شوند. می توانید سه نوع ساختار محافظ بسازید. گاهی یک فنس سیمی روی سیم دیگر کشیده شده و سپس شکل تکیه گاه درخت کیوی را به خود می گیرد. یک سیم کششی به ضخامت 2.5 میلیمتر روی ستون های 2-1.8 متری روی زمین کشیده می شود. بسته به بودجه خود می توانید از ستون های چوبی، بتنی یا آهنی نیز استفاده کنید. ستون ها درهر ردیف، 6 متر فاصله از هم دارند و کشش سیم نباید در موقع نصب بیش از حد باشد، در غیر این صورت سیم ها به دلیل وزن محصول در گره ها، قطع خواهند شد. یک بازوی متقاطع، دو سیم را در انتها نگه می دارد. شاخه های جانبی که از شاخه اصلی رشد می کنند روی سقف سیم کشی شدن با سه سیم قرار می گیرد.
بطور کلی طرح سایبان یا آلاچیق، توری تخت یا سیم های متقاطع برای گستراندن درختچه ها استفاده می شود. این روش بازده بالاتری می دهد، اما گران است و نگهداری آن دشوار می باشد.
در مورد گرده افشانی نیز باید گفت که گل ها در ابتدای تابستان، گرده افشانی کرده و کم پشت می شوند. میوه های کیوی، گرده افشانی به خود را ندارند، پس بخشی از هر باغستان باید به درخت های نر اختصاص یابد، در غیر این صورت گرده برای گرده افشانی مصنوعی تهیه می شود. میوه های کیوی برخلاف میوه های دیگر، به گرده افشانی زیادی نیاز دارند (حدود 13000 دانه گرده به ازای کلاله در مقایسه با تنها 12 دانه برای گل سیب). می توانید کندوهای متعدد زنبور عسل را به طور موقت در باغستان قرار دهید یا گل ها را به طور مصنوعی گرده افشانی کنید.
نکته ای که باید عنوان کرد این است که باد، عامل محدود کننده اصلی در ایجاد یک مزرعه کیوی و رشد میوه های با کیفیت است. بیشتر باغستان های کیوی به حفاظت در برابر باد نیاز دارند، چون شاخه های نورس و گل دار، به سادگی آسیب می بینند.
همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که در زمستان، درخت های کیوی بدون برگ بوده و خواب هستند و می توانند در برابر یخبندان ها، تا منفی 10 درجه سانتیگراد، مقاومت کنند. اما در بهار و پاییز، درختان در برابر یخ زدگی، آسیب پذیر هستند. کشاورزان از افشانه ها و دستگاه های باد برای حفاظ محصول در برابر یخ استفاده می کنند.
در مورد هرس یا بریدن شاخه ها باید عنوان کرد که می توانید درختان را سالی یک بار هرس کنید. گیاه نمی تواند وزن شاخه ها را تا زمانی که به بالای چارچوب برسند تحمل کند. شاخه های زائد را قطع کنید. شاخه های مورب، شاخه هایی هستند که به طرفین رشد می کنند.
علف های هرز در حین رشد هر گیاهی، مزاحم هستند. آنها مواد مغذی و آب خاک را مصرف می کنند و در نهایت، موجب آسیب به محصولات می شوند. درختان کیوی به فضای زیادی نیاز دارند که امکان رشد علف های هرز در فاصله درختان را فراهم می کند. پس باید به طور منظم وجین کنید. و همه علف های هرز را پیش از کوددهی درختان، از خاک جدا کنید. پوشش دهی برای کنترل علف های هرز و حفظ رطوبت خاک، بسیار سودمند است. برگ های خشک، کاه یا مواد آلی مانند آن برای استفاده به عنوان پوشش بسیار خوب هستند.
آفت ها و بیماری ها در درختان کیوی، بسیار کم هستند. پوسیدگی ریشه می تواند از آلودگی با قارچ Phytophthora به ویژه در محل های با زهکشی ضعیف ایجاد شود. بیماری قارچی بوتلاک Armillaria novaezelandiae از کنده درختان آلوده مرده یا چوب مدفون در خاک به درخت کیوی سرایت می کند و موجب آلودگی های مهلک می شود. پوسیدگی کپک قارچی خاکستری Botrytis cinerea گل ها و شاخه های جوان را در اقلیم های مرطوب، آلوده می کند.
معمولاً درخت های کیوی در سن 5-4 سالگی، میوه می دهند. اما تولید تجاری در سن 8-7 سالگی آغاز می شود. میوه ها در ارتفاع بالا، دیرتر و در ارتفاع پایین، زودتر می رسند، بیشتر به دلیل تفاوت در دما. میوه های بزرگ ابتدا برداشت می شوند، در حالی که اجازه داده می شود تا اندازه میوه های ریزتر، افزایش یابد. برای برداشت، میوه ها با یک پارچه زبر، مالیده می شوند تا موهای ریز در سطح از بین برود. میوه های سخت به بازار منتقل می شود.
پس از برداشت نیز فرآیندهایی انجام می گیرند که شامل درجه بندی، انبار کردن، بسته بندی و بازاریابی می باشند.
میوه های کیوی بر اساس اندازه و وزن دسته بندی می شوند. میوه های 70 گرمی و بالاتر، درجه یک هستند و میوه هایی با وزن 70-40 گرم، درجه دو محسوب می شوند.
میوه های کیوی، کیفیت نگهداری عالی دارند. می توانید میوه را در شرایط خوب در یک مکان خنک مانند یک سردخانه با دمای مناسب، تا 8 هفته نگه دارید. اگر از انبار سرد استفاده می کنید، می توانید میوه ها را در دمای -0.6 تا 0 درجه سانتی گراد تا 6-4 ماه نگهداری کنید.
در مورد بسته بندی باید عنوان کنیم که در واقع هیچ بسته بندی استانداردی برای میوه کیوی وجود ندارد. معمولاً جعبه های مقوایی با ظرفیت 4-3 کیلوگرم برای بسته بندی استفاده می شود. رشته های پلی اتیلن در صندوق های انبار برای حفظ رطوبت بالا، بسیار موثر هستند و می تواند میوه ها را برای دوره طولانی تری در شرایط خوب نگه دارد.
و نهایتا نیز باید به موضوع بازاریابی این محصولات اشاره کنیم. این مهم ترین بخش کسب و کار موفق پرورش کیوی است، چون اگر بتوانید محصول خود را بخوبی بازاریابی کنید، قطعاً سود بسیار خوبی به دست خواهید آورد. نکته خوب این است که میوه کیوی، تقاضا و ارزش بسیار خوبی در بازار دارد. پس شما براحتی خواهید توانست محصولات خود را در بازار محلی بفروشید. حمل و نقل جاده ای با کامیون، راحت ترین روش حمل است، چون به سادگی از باغ به بازار می رسد. بیشتر مزرعه داران، محصول خود را از طریق عوامل تجاری در سطح روستا یا عواملی که در بازار کمیسیون می گیرند، به فروش می رسانند.
در نهایت شروع و اداره پرورش کیوی بسیار آسان است. ممکن است به عنوان تازه کار با برخی مشکلات روبرو شوید. اما اگر از یک مزرعه دار باتجربه، به طور عملی یاد بگیرید، کار برای شما بسیار آسان خواهد بود.
در این کسب و کار کشاورزی نیز همانند هر کسب و کار دیگری، به یک سرمایه اولیه برای شروع کار، نیاز خواهید داشت. مهمترین هزینه در این زمینه همانطور که در بالا نیز اشاره گردید، انتخاب یک زمین مناسب برای احداث باغ می باشد. هزینه های دیگر نیز مربوط به خرید ماشین آلات و ابزارهای ضروری کشاورزی، خریداری نهال ها و دانه ها، هزینه های مربوط به آبیاری و … می باشند. در این طرح توجیهی، تمامی هزینه های مورد نیاز، به صور دقیق مشخص شده اند و نهایتا نیز سرمایه اولیه مورد نیاز، دقیقاً مشخص گردیده است. در مورد سودآوری نیز باید عنوان کرد که سود نهایی هر طرحی، بستگی به سرمایه گذاری اولیه دارد. ظرفیت تولید نهایی، سود کسب و کار شما را مشخص خواهد کرد. همچنین باید عنوان کرد که در مورد هر کسب و کار کشاورزی، ارائه محصولی با کیفیت می تواند شما را به بازارهای صادراتی نیز وصل نماید. بسته بندی مخصوصا در مورد کیوی می تواند مشتریان بیشتری را به سمت کسب و کار شما روانه کند. سعی کنید تا در راستای کسب مزیت رقابتی، محصولی با کیفیت و با بسته بندی خوب را روانه بازارها نمایید.
سرفصل های طرح توجیهی مزرعه کیوی ۵ هکتار شامل: محاسبه سرمايه ثابت مورد نياز طرح توجیهی مزرعه باغ کیوی – زمین – سرمايه مورد نياز جهت محوطه سازي – سرمايه مورد نياز جهت ساخت و سازهای – سرمايه مورد نياز جهت تامين ؛ نصب و راه اندازی تاسیسات – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل حمل و نقل کارگاهی و شهري – سرمايه مورد نياز جهت تامين وسايل اداري ، آزمایشگاه و پشتيباني – سرمايه مورد نياز جهت تامين , نصب و راه اندازي تجهيزات مورد نياز – سرمایه مورد نیاز خرید انشعابات مورد نیاز – هزينه هاي قبل از بهره برداري – جمع بندي تعیین میزان سرمایه ثابت مورد نیاز اجرای طرح باغ کیوی محاسبه هزینه های عملیاتی سالانه مورد نياز طرح توجیهی کیوی – هزینه های حقوق و مزاياي سالانه کارکنان – هزینه های سالانه حامل های انرژی و ارتباطات – هزینه های سالانه استهلاک – هزینه های سالانه نگهداری و تعمیرات – هزینه های سالانه اداری و پشتیبانی – جمع بندي تعیین میزان هزینه های عملیاتی سالانه مورد نیاز اجرای طرح کیوی محاسبه سرمایه در گردش مورد نياز طرح کیوی – هزینه های خرید سالانه مواد اولیه مورد نیاز – جمع بندي تعیین میزان سرمایه در گردش مورد نیاز اجرای طرح محاسبه سرمايه کل مورد نياز طرح توجیهی کیوی – ارزش محصولات توليد شده (کیوی) متوسط ارزش سود خالص درطول يک سال کاري – محاسبه سود ناخالص – محاسبه سود قبل از پرداخت مالیات – محاسبه سود خالص متوسط ميزان برگشت سرمايه نسبت به سود خالص مدت زمان برگشت سرمايه تعیین نقطه سربسری – محاسبه متوسط هزینه های ثابت سالانه – محاسبه متوسط هزینه های متغیر سالانه – محاسبه نقطه سربسری ارائه خدمات ارائه شده تجزيه و تحليل شاخص های (نسبت های) مالی طرح محاسبه شاخص های تصمیم گیری و تحلیل اقتصادی – محاسبه ارزش فعلی خالص طرح Net Present Value ) NPV) – محاسبه ارزش فعلی درآمدهای طرح – محاسبه ارزش فعلی هزینه های طرح – نحوه محاسبه مقدار NPV – محاسبه نرخ بازگشت سرمایه NPV Ratio) NPV/I) – محاسبه نرخ بازده داخلی Internal Rate of Return ) IRR) – تحلیل حساسیت
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.